NÄTHAT. Nordic Wear tog efter att dödshot riktats mot personerna bakom företaget ner bilden som provocerade homolobbyn.

Nordic_Wear_family

”Tyvärr säljer vi inte paraplyer. Men hade vi gjort det, hade de fungerat såhär!”, skrev Nordic Wear tidigare idag när de publicerade bilden.

Tidigare idag skrev Nordfront om den nationalistiska klädbutiken Nordic Wear som tagit ställning mot sexualiseringen av barn genom att lägga ut en bild på Facebook. Inlägget på Facebook blev en PR-succé då homolobbyn provocerades och flera tidningar skrev om bilden.

Förutom att ett mindre mediedrev uppstod spreds också stora mängder av näthat från homolobbyns anhängare. Nordic Wear stod först på sig och skrev följande på Facebook:

Oj, vilken uppmärksamhet det blev kring vårt ställningstagande för kärnfamiljen! Trots snart 70 anmälningar på bilden och flera hot så kommer vi givetvis inte att vika ner oss för homofascisterna, vi tror nämligen på demokrati och yttrandefrihet.

Senare efter att flera dödshot inkommit vek sig dock företaget för homolobbyns hatande och hotande och beslutade att plocka ner bilden som skapat all uppståndelse. Nu står följande att läsa på deras Facebooksida:

Efter att vi som arbetar på Nordic Wear har fått mottaga upprepade dödshot, väljer vi av respekt till våra familjer att ta ner det uppmärksammade inlägget.

Alla hot och trakasserier mot oss kommer givetvis att polisanmälas.

Tidigare idag gick företaget ut på Fria Tider med en förklaring om varför de la upp bilden. På Fria Tider stod bland annat följande att läsa:

I dagens debatt när det kommer till HBTQ-rörelsens framfart så talas det sällan, eller aldrig, om barnen. Barnen hamnar i kläm. Barn får inte vara barn längre.

Vi tycker att det är högst olämpligt att det ses som något bra och eftersträvandevärt att ta med barn på Pridetåg där utklädda medelåldersmän juckar mot varandra, översexualiserade aktiviteter finns i samband med paraden och överlag en stämning som inte är passande för barn.

Läs mer:
Nordic Wear ratar hbtq-personer i ny kampanj (OBS: sidan innehåller HBT-propaganda)


  • Publicerad:
    2015-07-14 21:45