CENSUR. Det yttrandefrihetsfientliga nätverket Näthatsgranskaren ägnar sig åt att maniskt förfölja människor på internet. Nu hyllas de av både SVT och polisen.

Det kulturmarxistiska och yttrandefrihetsfientliga nätverket Näthatsgranskaren ägnar sig åt att förfölja invandringskritiker på internet. Nätverket består av ett gäng före detta poliser, akademiker, jurister och systemutvecklare och hittills har gruppen anmält 770 fall av ”misstänkt kriminellt näthat”.

— Vi har programvaror som använder algoritmer som söker efter kriminellt näthat i sociala medier. Sedan granskas det här kvalificerat. Om vi då finner att det är misstänkt kriminellt då skriver vi polisanmälningar, och så skickas det till polisen och sedan tar rättssystemet över, säger Kenneth Bodin som är ordförande i föreningen samt ansvarig utgivare till SVT.

— Takhöjden är fortfarande väldigt hög. Vi plockar ut de allra grövsta, de allra värsta att gå vidare med till myndigheterna. Andra kommentarer kan fortfarande vara rasistiska och främlingsfientliga, men de är inte kriminella, fortsätter Bodin.

Han menar också att han sett stor ånger från invandringskritiska människor som fått sina uttalanden prövade i domstol samt att nätverket, ironiskt nog, trakasserar människor för att ”stärka yttrandefriheten”.

— Det är väldigt många människor som tystas av det här, och deras yttrandefrihet får ju inget utrymme alls, menar Bodin.

Förutom SVT:s inställsamma hyllningsartikel har även polisen i region Väst uttryckt sitt gillande till Näthatsgranskarens verksamhet.

— Att en grupp anmäler i så stor utsträckning det är kanske lite ovanligt. Men allt engagemang tänker jag är positivt oavsett om det kommer från en individ eller en grupp, säger polisen Andrea Hammar, utredare på demokrati- och hatbrottsgruppen i Väst.

Källor:
De slåss mot näthatet
Polisen uppskattar hjälpen i jakt på kriminella näthatare


  • Publicerad:
    2017-12-15 22:50