EKONOMI. Youtubes moderbolag Alphabet rapporterade i tisdags att de backat 8 procent i värde. Det är cirka 70 miljarder dollar. ”Censuralgoritmerna” på Youtube pekas ut som orsaken, till och med av företagets judiska chef Ruth Porat.

Youtubes censuralgoritmer straffar sig ekonomiskt.

Under tisdagen meddelades det att Alphabet som äger Google och Youtube tappat åtta procent i förväntade intäkter, vilket motsvarar ungefär 70 miljarder dollar.

Rapporter hävdar att raset först och främst beror på de algoritmer som Youtube använder för att censurera, smygförbjuda, dölja och hindra användare från att skapa och titta på material som den globala elitmakten inte vill att människor ska intressera sig för.

Företaget ökar fortfarande intäkterna på grund av en ökad konsumentbas som använder plattformen, men vinsterna minskar.

— När de stora bolagen ger efter för trycket från medströmsmedier och i för hög grad försöker styra vad folk ska vilja göra, har det faktiska effekter på bolagens vinster, säger Luke Rudkowski, programledaren för Youtube-kanalen We Are Change.

Google köpte Youtube 2006. Det dröjde inte mer än ett par år förrän Googles skadliga politik för plattformen började märkas.

— Vi har varnat för detta ända sedan 2008 och sedan dess har det gradvis blivit allt värre, säger Rudkowski, som liksom många andra producenter som ännu inte stängts av helt blir av med marknadsföringsstöd och intäkter bara hans namn står skrivet i en videobeskrivning.

Fake news stoppas inte, det är åsikterna som ska styras
— Det handlar inte om att stoppa fake news. De attackerar ärliga och korrekta förmedlare av grävande undersökningar, säger Rudkowski.

Människors åsikter som strider mot den globala elitens värderingar stoppas också i allt högre grad. Det gör att Youtube blir värdelöst för människor som vill samtala om världen på andra sätt än koncernen, de stora massmediebolagen och de mäktigaste lobbyorganisationerna – som de judiska AIPAC och SPLC – accepterar:

— Det handlar heller inte längre ens om att stänga in användarna i ”googlebubblor” som bara ger tittarna vad de vill ha. Istället handlar det alltmer om att försöka pracka på tittarna sådant de inte vill ha, för att företaget och lobbygrupper inte vill att de ska vilja ha det.

Alphabets ledare, judinnan och bankiren Ruth Porat, har sagt att Youtube är beredda på att göra vissa ekonomiska förluster för den långsiktiga strategin att stoppa ”fake news” och ”konspirationsteorier”.

Källor:
Alphabet had more than $70 billion in market cap wiped out, and it says YouTube is one of the problems
SURPRISE YouTube Is In Major Pain After Censoring YouTubers!
Alphabet’s stock tanks with analysts asking, ‘Hey Google, what happened to revenue growth?’


  • Publicerad:
    2019-05-03 09:35