Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Youtube stänger ned SD-kopplade konton

Google agerar återigen synkroniserat med judisk media Flera utpekade Youtubekanaler plötsligt borta.

Google säger upp tusentals anställda

Har tidigare försökt att sprida ut nyheten för att minska dålig publicitet Hundratals på flera avdelningar får gå.

Google censurerar avslöjandet av skoltransans manifest

Brott mot Youtubes policy om ”våldsamma kriminella organisationer” X censurerar manifestet som ”känsligt innehåll”.

Tidigare Google-boss spår att människor kommer ha sex med AI-dockor

Menar att njutning av sex ändå bara ”händer i hjärnan” Kommer inte ha behov av relationer med andra människor.

SVT: ”Nordfront tränar Googles AI”

 Oro för ”högerextremism” Nationalsocialistisk nyhetssajt skrämmer statstelevisionen mest.

Elon Musk vill konkurrera ut chattbotarna med ”TruthGPT”

Ska bekämpa IT-jättarnas PK-botar med sanningen ”En AI som försöker förstå universums natur”.

Google sparkar 12 000 anställda

Bolagets aktie gjorde ett glädjeskutt till följd av nyheten VD:n tar ”fullt ansvar” medan han njuter av sin årslön på två miljoner dollar.

Google tvingas böta 50 miljoner till svenska staten

Bröt mot GDPR enligt svensk myndighet Högsta förvaltningsdomstolen kommer inte pröva ärendet.

Google hjälper Israel att folkmörda palestinier

Har ingått miljardkontrakt med den sionistiska ockupationsmakten Bistår med avancerad AI-teknik för övervakning och datainsamling av palestinier.

Höjdare vid FN stolt över sin kontroll av Googles sökresultat

”Vi äger vetenskapen” Beskriver världssamfundet som allt mer ”proaktivt”.

Australien dömer Google till böter

Vilseledde användare till att platsdata inte samlades in 400 miljoner i böter.

Google köper upp ännu mer av Fredrikshamn

”Vet inte vad vi ska ha marken till” Tillgång till vatten och billig el bakom 6 datacenter i staden.

Google lämnar Ryssland

Begär konkurs efter massiv censurkampanj mot ryska medier Ryssar kommer även fortsättningsvis kunna använda tjänsterna.

Google satsar på informationskontroll inför valet

Ska dölja ”problematiskt material” Företagets ”samhällspolitiska chef” lägger ut texten under Folk och försvar.

Nils Funcke kritiserar IT-jättarnas censur: “Inte lämpligt”

YTTRANDEFRIHET. IT-jättarna har blivit alltför dominerande, menar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke som kritiserar företagens allt mer långtgående censur.

Facebook främsta handelsplatsen för pedofiler

BARNHANDEL. Medan Facebooks totala dominans över människohandeln på internet – och den av barn i synnerhet, inte tycks bekymra Google och Apple, straffade man i vintras uppstickaren Parler för ”kriminell aktivitet”.

Google bygger stor anläggning i Dalarna

DALARNA. Mark- och miljödomstolen har godkänt Googles jätteanläggning i Avesta kommun. Bönder är nu oroliga för att förlora åkermark och risken finns nu också att elpriserna höjs ytterligare på grund av den höga el-omkostnaden som krävs.

Google testar ny teknik – spionerar på Chrome-användare utan att informera dem

IT-TEKNIK. Google genomför för närvarande tester där ny programvara i webbläsaren Chrome övervakar användarnas beteende, utan att man vare sig informerat användarna eller inhämtat deras godkännande.

Piratpartiet: “Vi måste bryta Techjättarnas makt över samhället!”

DEBATT. Den makt som IT-jättar som Google och Apple har över samhället är inte acceptabel. Detta skriver Piratpartiets partiledare Katarina Stensson i en debattartikel.

Polen hotar IT-jättar med miljardböter för internetcensur

POLEN. Att censurera ett inlägg på exempelvis Facebook kommer att bötfällas med 10 miljoner dollar i Polen. Detta enligt ett nytt polskt regeringsbeslut som innebär att det kommer kosta mycket för sociala medier-jättar att censurera polacker.

Utrikesministern vill ha möte med IT-jättarna om “demokrati på internet”

CENSUR. Utrikesminister Ann Linde och ett antal andra ministrar vill ha ett möte med IT-jättarna om vad man kallar ”demokrati på internet”. Regeringen ska sedermera påverka IT-jättarna i hur de ska censurera oliktänkande.

Myndighetssajter lovar anonymitet men skickar IP-adresser till Google

INRIKES. Ett stort antal offentliga webbplatser skickar vidare besökarnas personuppgifter till Google utan att informera om det. Myndigheter som Åklagarmyndigheten och SCB har dessutom utlovat anonymitet samtidigt som de skickat besökarnas IP-adresser till det multinationella internetföretaget.

“Vetenskaplig” metod för källgranskning: Google och Wikipedia blir sanningsdomare

INFORMATIONSKRIGET. I New York Times beskrivs SIFT – en ”vetenskaplig” en metod för källgranskning, där sanningshalten i information avgörs genom Googles och Wikipedias omdömen om informatören.

Spreaker besvarar negativa recensioner på Google Play

CENSUR. Efter att Spreaker stängt ned Nordisk Radio under måndagen har man fått ta emot flera negativa recensioner på Google Play. Spreaker har nu valt att bemöta varje negativ recension med en bortförklaring.

Nu pressas även Google att ta bort “antisemitiska” Telegram

CENSUR. Juden Marc Ginsberg och hans CSW, som förra veckan krävde att Apple ska tvingas ta bort Telegram från App store, har nu lämnat in en liknande stämningsansökan mot Google.

Google hotar att blockera australiensare efter lagförslag från dess regering

IT-JÄTTARNA. Australiens regering föreslår en ny lag, där IT-jättar som Google och Facebook ska tvingas betala australienska medier för att få ha deras innehåll på deras plattformar. Google hotar nu med att blockera hela Australien från dess tjänster.

Parler censureras av Google, Apple och Amazon

INTERNETCENSUR. Den alternativa sociala media-plattformen Parler tas bort från diverse appbutiker och servertjänster i den senaste censurattacken. Mängder av människor strömmar till den yttrandefrihetsvänliga plattformen när censuren hårdnar.

Google raderar SwebbTV:s dokument

POLITISK FÖRFÖLJELSE. Förra veckan raderades SwebbTV:s kanal från YouTube. Nu har Google börjat radera alternativmedians dokument från Google Docs.

Google stäms igen – nu för dolt samarbete med Facebook

USA. I en ny stämningsansökan anklagas Google för att ha givit Facebook företräde i Googles annonsaktioner mot att Google underlåtit att ta andelar av Facebook på annonsmarknaden.

Ny stämning mot Google: Spionerade på anställda som försökte organisera sig fackligt

USA. Enligt en stämning från amerikanska National Labor Relations Board har Google övervakat och avskedat anställda som försökt att organisera sig fackligt. Förfarande strider mot amerikansk lag, men enligt Google har man bara gjort sig av med personer som ”underminerar företagets kultur”.

Sionister försöker stänga ner videoplattformen Bitchute

CENSUR. Internetjätten Google och ”Brittiska advokater för Israel” försöker stänga ner den alternativa videotjänsten, Bitchute. Man har bland annat försökt påverka deras internetleverantör.

Visselblåsare om Googles hantering av amerikanska valet: “Man spelar Gud”

UTRIKES. Google raderar aktivt påstådd desinformation från Donald Trump, men rena lögner från hans politiska motståndare får stå kvar. Detta berättar Ritesh Lakhar, en ny visselblåsare från IT-jätten.

Google stäms för kartellbildning

GLOBALISM. USA:s justitiedepartement har lämnat in en stämningsansökan mot Google rörande kartellbildning och konkurrenshämmande verksamhet i syfte att bevara egna monopolet.

Amazon lagrar biometrisk data från amerikanska medborgare i Eskilstuna – är Sverige kärnan i Djupa staten?

DEN DJUPA STATEN. I en ny film berättar Mathias Andersson om Amazons datalagringshall utanför Eskilstuna. Även andra IT-jättar som Google och Facebook har med hjälp av etableringsstöd och skattebefrielse fått hjälp från både regeringen och en välvillig opposition att etablera sig i Sverige – vilket ger upphov till vissa frågor.

IT-bossar hårt pressade under utfrågning i amerikanska kongressen

YTTRANDEFRIHET. Under veckans utfrågningar i amerikanska kongressen pressades Google, Facebook, Apple och Amazon hårt angående deras censuråtgärder mot oliktänkande.

Google inför politisk korrekthet som kriterie för algoritmer i översättningsprogram

1984. Judiskägda Googles nyintroducerade ”genusanpassning” av översättningsverktyg har hittills använts för ett fåtal språk och tycks ha genererat harmlösa exempel. Men ideologiskt färgade kriterier för översättning är ett sluttande plan som kan leda till ett orwellianskt nyspråk.

Google ryktas lansera bankkort

BANKVÄLDET. Internetjätten Google ser ut att vara på väg att lansera sitt eget bankkort.

Bannlysta Huawei utmanar nu Google

IT. Efter att ha blivit bannlysta av Google så valde kinesiska Huawei att satsa stort på att utveckla sina egna tjänster och applikationsbutiken App Gallery. En åtgärd som förmodades försvaga företaget kan istället komma att göra Huawei till en verklig utmanare till Google och Apple.

Datainspektionen bötfäller Google

IT. Datainspektionen anser att Googles hantering av GDPR är otillåten.

Google-anställda demonstrerar mot ledningen

USA. Google-anställda är missnöjda över hur företaget ”nonchalerar klimatfrågan”, att man inte tar anklagelser om sexuella trakasserier på allvar, samt att man sparkat personal som gjort intrång på andra anställdas kalendrar. Därför demonstrerar man nu mot företagets ledning.