USA. Google-anställda är missnöjda över hur företaget ”nonchalerar klimatfrågan”, att man inte tar anklagelser om sexuella trakasserier på allvar, samt att man sparkat personal som gjort intrång på andra anställdas kalendrar. Därför demonstrerar man nu mot företagets ledning.

Det är Bloomberg Technology som skriver om ett uppror bland IT-jätten Googles anställda. Anledningen sägs vara att man nyligen avskedat fyra anställda som kommit över andra anställdas kalendrar och spritt detta vidare.

Dessutom är de anställda upprörda över att man valt att lägga locket på gällande anklagelser om sexuella trakasserier som riktats mot höga chefer inom företaget. Vidare är man missnöjda över hur Google söker kontrakt med den amerikanska militären, samt att ”vissa anställda” inte tar tillräckligt stark ställning för den så kallade klimatfrågan.

Därför samlades Google-anställda under fredagen utanför Googles högkvarter i San Francisco med krav om att två av de avskedade skulle återanställas. Demonstranterna menar att de avskedats endast utifrån att de varit fackligt engagerade.

Kritiker menar att situationen på Google är ”ohållbar” och att företaget agerar ”inhumant” gentemot sina anställda.

Källor:
Nya slitningar på Google: Anställda demonstrerar mot ledningen
USA: Google employees stage rally after two activist colleagues suspended


  • Publicerad:
    2019-11-29 19:45