TEKNIK I framtiden kommer AI-teknologi att kunna implementeras i sexdockor. Detta tror Googles tidigare affärschef Mo Gawdat.

Det är i podcasten ”Impact Theory” som Googles tidigare affärschef Mo Gawdat diskuterar den snabbt avancerande AI-teknologin och dess konsekvenser för samhället. Enligt Gawdat kommer AI snart att omforma hela samhället på ett grundläggande sätt, även vad gäller sex och relationer.

Den tidigare Googlechefen hävdar bland annat att virtual reality-sex redan idag är ”oerhört realistiskt” och att sex, relationer och all glädje människan har av detta i grund och botten bara är signalsubstanser i hjärnan, som är lätta att simulera. Därför tror Gawdat att så kallade sexrobotar i framtiden kommer att utrustas med AI-teknik, eller att sex kommer att ske i en virtuell ”verklighet”.

— Om vi kan övertyga dig att en sexrobot är levande eller att en sexuell upplevelse i ett virtuellt headset är på riktigt, ja då vet vi. Gå bara några ytterligare år i framtiden och tänk Neuralink och andra sätt där man kan ansluta direkt till det centrala nervsystemet. Varför skulle man då behöva en annan människa överhuvudtaget?, frågar han sig i podcasten.

Enligt Gawdat har dejtingappar redan börjat implementera AI med lyckade resultat och att denna aspekt av dejting kommer att bli allt mer dominerande.

— Eftersom det finns pengar att tjäna, vad skulle hindra nästa stora dejtingapp från att ge dig avatarer att dejta? Många människor skulle testa det, hävdar Gawdat.