1MAJ Den korruptionsanklagade exministern Anders Ygeman påstår att Nordiska motståndsrörelsen hade problem när de motdemonstrerade mot hans första maj-samling. Men i själva verket fick sossepolitikerna panik.

Det var under onsdagen som Nordiska motståndsrörelsen motdemonstrerade mot att socialdemokrater får sprida sin svenskfientliga politik helt öppet i landet. I Västerås talade den korruptionsanklagade tidigare inrikes- och migrationsministern Anders Ygeman (S), som möttes av en banderoll som påminde sossarna om att ”socialdemokrati är folkförräderi”.

Aktivisten Joakim Kannisto, även känd från podden ”Mer än ord”, höll sedan ett tal samtidigt som en EU-flagga eldades.

Till Expressen påstår nu Ygeman att aktivisterna från Motståndsrörelsen hade ”problem” med att motdemonstrera mot hans föreställning i Västerås.

— Det kom fram två personer och försökte sätta upp en banderoll. Men då satte de den upp och ner, och hade massa strul. Så jag började driva med dem och säga att de åtminstone kunde sätta upp den åt rätt håll, säger Anders Ygeman till Expressen.

Han påstår också att socialdemokratiska pensionärer ska ha lyckats ”brotta ned” Motståndsrörelsens aktivister.

— Det var några från mötet som brottade ner personerna och höll dem tills polisen kom, säger han. 

Expressen citerar dock VLT som ger en helt annan bild av händelsen. ”Enligt VLT ska en man ha blivit slagen av NMR när han försökte dra ner nazisternas banderoll”, skriver tidningen. På Nordiska motståndsrörelsens hemsida kan man läsa att det var ”aggressiv polis” som ”bröt in och konfiskerade banderollen”.

Joakim Kannisto stal showen av Anders Ygeman i Västerås.

I ett klipp på Tiktok kan man också se hur Kannisto och hans kamrater kallar socialdemokraterna för folkförrädare utan att någon ens vågar säga emot:

@88aktivisten Anders Ygeman fick inte ostört sprida lögner i Västerås #1maj #sossarna #andersygeman #nmr #HållAldrigKäft ♬ originalljud - 88Aktivisten

Nordfront har sökt Joakim Kannisto som hänvisar till ett inlägg på X där han skriver att ”Ygeman gör exakt det sossar gör bäst och det är att ljuga”.

”Om sanningen ska fram så skreks det i panik efter polis från scen, panik över att inte få stå oemotsagda”, skriver Kannisto vidare.