Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sossevarningen: SD kan ha kopplingar till Putin

Kräver att SD ”redovisar sina kontakter med Ryssland” Beskrivs som socialdemokratiskt valkampanjande av Aftonbladet.

Ygemans påtvingade rasblandning välkomnas av S Borlänge

”Löser integrationen i Tjärna Ängar!” Bostadsmarknaden föreslås göras mer antivit.

SSU-server på Minecraft infiltreredes – Ygeman såg hakkors

MINECRAFT. Anders Ygeman fick se ett stort hakkors när han spelade Minecraft.

Ygeman om det begränsade livet framöver för den som vägrar vaccinera sig

CORONAREPRESSIONEN. Sveriges energi- och digitaliseringsminister hotar i ett SVT-program vaccinskeptiker med sådant som samhället kan förmena dem som inte vaccinerar sig mot covid-19.

Ygeman anklagas för korruption – försnillade beredskapspengar för att lösa elbristen i Stockholm

KORRUPTION. Näringsutskottet har kallat in Anders Ygeman (S) och Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe att redogöra för hur en miljard kronor av nationella elberedskapspengar kunnat hamna i ett privat företags fickor. Ygeman riskerar nu att få avgå, för andra gången i sin ministerkarriär.

Anders Ygeman ljög om “ryska nättroll” – var vanliga oroliga medborgare

DESINFORMATION. Anders Ygeman fantiserade själv ihop att kritik mot 5G och honom själv på nätet var ryska agenter och nättroll. Det var egentligen en medelålders kvinna boende i Stockholm och hennes Facebookgrupp.

Ryska ambassaden skojar med Anders Ygemans nättrollsparanojor

RYSSKRÄCK. Anders Ygeman beskyllde “ryska nättroll” för att ligga bakom kritiska kommentarer om 5G på hans Facebook-sida. Den ryska ambassaden passade på att skoja om detta i en nyårshälsning till Ygeman och Sverige.

Anders Ygeman anklagar Ryssland för nätattacker mot honom

INRIKES. Ryssland utför enligt energi- och digitaliseringsministern Anders Ygemanpsykologiska nätattacker mot hans budskap på sociala medier.

INSÄNDARE: Anders Ygeman vill förbjuda Nordiska motståndsrörelsen – systemet skyr inga medel

INSÄNDARE. Lena Svensson skriver om hur Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) avslöjar att han gärna ser ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen.

Kontroversiell predikant besöker Sverige – “det feministiska helvetet”

YTTRANDEFRIHET. Den amerikanska pastorn Steven Anderson, som anses kontroversiell på grund av sin kritik mot homolobbyn, aborter och feminism, planerar ett besök i Sverige, som han har kallat ”det feministiska helvetet”.

Polisen kritiseras – allt färre våldsbrott klaras upp

INRIKES. Antalet uppklarade våldsbrott minskar, trots Dan Eliassons löften om förbättring. Nu får polisen kritik från Moderaterna.

“Skuggsamhället” växer i Sverige

INRIKES. Istället för att lämna landet väljer tusentals främlingar att stanna trots att de fått avslag på sin asylansökan. Det så kallade skuggsamhället börjar bli ett stort problem menar Polisen.

Upplopp i Rinkeby öppnar för mer övervakning

INRIKES. Efter att det under måndagskvällen brutit ut ett upplopp i mångkulturella Rinkeby, där polis och journalister attackerades, vill man nu införa mer övervakning med förevändningen att det skulle stävja brottsligheten.

Dan Eliasson stannar som rikspolischef

SVERIGE. Den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson kommer sitta kvar på posten. Enligt inrikesminister Anders Ygeman har Eliasson redovisat en plan för hur den negativa utvecklingen inom polismyndigheten ska kunna vändas. Att byta rikspolischef i dagsläget vore ett misstag påstår Ygeman.

Inrikesminister Anders Ygeman fick brev med “okänt pulver”

INRIKES. Inrikesminister Anders Ygeman fick under tisdagen ett brev skickat till sin hemadress med ”okänt pulver”.

Försvaret ska “analysera propaganda på nätet” i regeringens nya handlingsplan mot rasism och hatbrott

SVERIGE. Idag presenterade kulturminister Alice Bah Kuhnke och inrikesminister Anders Ygeman en handlingsplan mot rasism och hatbrott.

Sverige ska gå med i NATO:s propagandaarsenal STRATCOM

SVERIGE. I ett led att ”förbättra” försvaret har regeringen nu beslutat att Sverige ska ansluta sig till NATO:s propagandaarsenal STRATCOM. Inrikesminister Ygeman menar att detta är rätt väg för att ”försvara oss mot påverkanskampanjer”.

Polisen kan inte längre hjälpa vanvårdade djur – har fullt upp med förortsmänniskorna

DJURRÄTT. I enlighet med regeringens budgetproposition ska polisens uppgifter renodlas för att spara in på resurser och pengar. Inrikesminster Ygeman menar att polisen inte har tid med fall som rör vanvård av djur, utan att de hellre vill se polisen ute i förorterna.

Eliasson fortsätter att stoppa huvudet i sanden

INRIKES. Poliskårens kritik mot Dan Eliasson har blivit en följetong och under måndagen riktades ännu mer svidande kritik mot polischefen. Eliasson väljer dock fortfarande att stoppa huvudet i sanden och vägrar bemöta kritiken.

Förslag om maskeringsförbud på idrottsarenor

INRIKES. Regeringen vill införa ett generellt förbud mot maskering vid idrottsarrangemang. De som bryter mot förbudet ska kunna dömas till böter eller fängelse.

Ygemans förslag: Förebyggande åtgärder

INRIKES. I de invandrartäta förorterna får polisen dagligen möta hot, våld och trakasserier. Nu har Inrikesministern haft möte med ”blåljussverige”.

Inrikesministern ska stoppa smugglingen av handgranater

INRIKES. Sveriges inrikesminister ska under februari besöka ministrar på västra Balkan för att utarbeta en plan för att stoppa smugglingen av handgranater.

Förslaget om att stänga Öresundsbron dras tillbaka

MASSINVANDRINGEN. För ett tag sedan föreslog regeringen att Öresundsbron mellan Sverige och Danmark ska kunna stängas vid krissituationer. Nu har man dragit tillbaka förslaget efter att ha fått utstå hård kritik från Lagrådet och andra riksdagspartier.