MASSINVANDRINGEN. För ett tag sedan föreslog regeringen att Öresundsbron mellan Sverige och Danmark ska kunna stängas vid krissituationer. Nu har man dragit tillbaka förslaget efter att ha fått utstå hård kritik från Lagrådet och andra riksdagspartier.

Efter att ha fått utstå hård kritik från bland annat Lagrådet och andra riksdagspartier så beslutar sig nu regeringen för att dra tillbaka förslaget om att kunna stänga Öresundsbron i tider av kris. Lagrådet påstod att förslaget var ”slarvigt” och ”kränker” asylrätten.

Inrikesminister Anders Ygeman svarar på frågan om det var ett förhastat förslag att det var ”ett verktyg att ta till om det värsta skulle inträffa”.

— Nej, jag tror fortfarande att det är viktigt att ha den här möjligheten som en sistahandsåtgärd. Men det var ju heller ingen åtgärd som vi var beredda att vidta nu, utan ett verktyg att ta till om det värsta skulle inträffa, säger han.

Att främlingarna just nu väller in i landet är inte illa nog enligt Ygeman. Bara under de senaste sju dagarna sökte över 5 400 personer asyl i Sverige enligt Migrationsverkets officiella siffror. Sammanlagt var det 36 741 personer som sökte asyl i Sverige förra månaden.

Källa:
Regeringen drar tillbaka Bro-förslaget


  • Publicerad:
    2015-12-08 16:05