MASSINVANDRING. Under natten den 12 maj tog sig en grupp illegala invandrare in i Sverige från Danmark genom att gå över Öresundsbron. Hittills i år har över 55 försök att ta sig över bron till fots upptäckts.

Det var under natten till den 12 maj som fem invällare, som uppges vara under 18 år, tog sig in i Sverige genom att gå över Öresundsbron från Danmark.

Värmesensorer har tidigare satts upp i den långa järnvägs- och motorvägstunneln som inleder Öresundsförbindelsen från den danska sidan och sensorerna gav utslag, men invandrarna hittades först när de redan hunnit ta sig över till Sverige.

— Vi är väldigt bekymrade över det här. Vi håller på att se om det när något vi kan förbättra vad gäller belysningen eller övervakningen, säger Sanna Holmqvist, kommunikationschef på Öresundsbrokonsortiet, till News Øresund.

Detta ska ha varit första gången som en grupp asylsökande lyckats gå från Danmark till Sverige via Öresundsbron. Hittills i år har över 55 försök att ta sig över bron till fots upptäckts.

Källa:
Asylsökande gick över Öresundsbron


  • Publicerad:
    2016-05-27 10:50