DJURSKYDD. I enlighet med regeringens budgetproposition ska polisens uppgifter renodlas för att spara in på resurser och pengar. Inrikesminster Ygeman menar att polisen inte har tid med fall som rör vanvård av djur, utan att de hellre vill se polisen ute i förorterna.

ygemannen

Anders Ygeman anser inte att fall rörande vanvårdade djur är något som polisen ska ägna tid åt.

Nordfront rapporterade igår om regeringens nya budgetproposition och de 2,7 miljarderna i tillskott som ska ges till Polismyndigheten under perioden 2017-2020. Samtidigt anser regeringen att polisens uppgifter ska renodlas för att spara in resurser och pengar. Något som till följd av de nya omprioriteringarna faller bort helt från polisens ansvarsområde är fall rörande vanvård av djur. Enligt regeringen är detta inget som polisen har tid till.

— Det är klart att vi hellre ser poliser i våra förorter än att de är upptagna med fårförsäljning, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett uttalande om det hela.

Regeringen anser inte att ärenden som rör omhändertagande av vanvårdade djur samt till detta relaterade uppgifter är något som polisen bör ägna sig åt. Det kan möjligtvis bli aktuellt med polisiär närvaro vid extrema undantagsfall, men i övrigt anser regeringen att Länsstyrelsen ska ta över hela hanteringen av bristande djurhållning på egen hand.

Källa:
Polisen fråntas ansvar för vanvårdade djur


  • Publicerad:
    2016-09-13 12:05