VALET2022 Under fredagsmorgonen höll försvarsminister Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) en pressträff där man ”informerade” om vilket ”säkerhetspolitiskt hot” som SD utgör mot Sverige. Enligt S-ministrarna kan partiet nämligen kopplas till Ryssland.

Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) håller pressträff.

Trots att Sverigedemokraterna är en av de mest ivriga förespråkarna av militant globalism i riksdagen har rödgröna partier en vana att hävda att partiet kan kopplas till Ryssland, som i sin tur pekats ut som globalismens främsta fiende sedan invasionen av Ukraina.

Under fredagen höll regeringen till och med en pressträff där man ”informerade” om det “säkerhetspolitiska- och utrikespolitiska hot som Sverigedemokraterna utgör”. Pressträffen leddes av försvarsminister Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S).

De två S-ministrarna hävdade bland annat att SD röstar för ”ryska intressen” i EU-parlamentet och att partiledaren Jimmie Åkesson innan kriget inte kunde välja mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin i en intervju.

— Den fråga man nu ställer sig är att om SD ska få minister- eller insynsposter på utrikes- eller försvarsdepartementet och vad det kan ha för påverkan på rikets säkerhet, säger försvarsminister Hultqvist.

Försvarsministern menar också att det ”är rimligt” att Sverigedemokraterna ”redovisar sin kontakt med Ryssland innan och efter invasionen av Ukraina”.

— Det råder ingen tvekan om att Sverigedemokraternas kopplingar till Ryssland kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige, säger migrationsminister Ygeman.

Ygeman påstår även att SD har anlitat ”trollarméer” för att attackera sina motståndare.

— Det här är inte ett parti som alla andra. Det finns inget annat parti som har såna här nazistiska och rasistiska rötter och som fortsätter att avslöjas med dessa gång på gång på gång, säger Ygeman.

"Diktaturfasoner inför öppen ridå"

Jimme Åkesson reagerar starkt på S-ministrarnas pressträff och beskriver det i ett långt inlägg på Twitter som ”diktaturfasoner inför öppen ridå”:

S har alltså en pressträff för att "informera" om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister, från ungdomsförbund upp till partistyrelse och ministernivå. Istället för att ta ansvar för de egna misslyckandena och omfattande demokratiska bristerna så ska man nu alltså "informera" om det parti som varnat för utvecklingen hela tiden. Regimen ska informera om regimkritikerna. Det kan inte bara vara jag som ser de tydliga parallellerna till historiens och nutidens auktoritära regimer och diktatorer.

Men inte ens S-kopplade Aftonbladet tar sosseministrarnas ”information” om SD på allvar. Enligt tidningens inrikespolitiska kommentator Lena Mellin ska man se utspelet som helt vanligt socialdemokratiskt valkampanjande.

— Uppenbarligen behöver de lite mer skjuts i sin kampanj och då tar de till ett välkänt knep: Att hoppa på Sverigedemokraterna, säger Mellin till Aftonbladet TV.

Mellin tillägger att Säpo med största sannolikhet hade agerat mot SD ifall partiet var den säkerhetspolitiska risk som regeringen hävdar.