VALET 2022 Sverigedemokraterna har gjort ett massutskick av sms till invandrarområden där man försöker uppmana röstare att överge S och istället rösta SD.

Under fredagen har Sverigedemokraterna gjort massutskick av SMS till människor som bor i så kallat utsatta områden. I sms:et uppmanas mottagarna att inte rösta på Socialdemokraterna utan istället SD.

“Socialdemokraterna försöker lura dig att rösta på dem. De är ansvariga för våldet utanför din dörr. Rösta Sverigedemokraterna för hårda straff för kriminella”, står det i sms:et.

SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein skriver i ett meddelande till Aftonbladet:

Vi kommer under finaldagarna på olika sätt i en omfattande kampanj rikta budskap till personer som bor i så kallade utsatta områden. Socialdemokraterna och media har utnyttjat språkförbistringar och utanförskapet i dessa områden för att kunna förleda väljarna.

Wallerstein skriver också att man kommer att försöka nå människor i ”områdena” på andra sätt. Det är oklart hur, men kommunikationschefen hävdar att SD söker ”direktkontakt” med dessa väljare.

”Personer i utanförskapsområdena är de största förlorarna på socialdemokraternas politik. Det är därför mycket viktigt att få en direktkontakt med dem”, skriver Joakim Wallerstein.

På Twitter skriver riksdagsmannen Tobias Andersson (SD) att det handlar om ”konsumentrådgivning till personer som bor i socialdemokratiskt utsatta områden”.

S: "Trumpifiering" av samtalet

Socialdemokraterna verkar inte uppskatta att SD röstfiskar i områden där S traditionellt får oproportionerligt många röster. Via sin pressjour skriver partiet att detta är ännu en led i ”SD:s trumpifiering av det politiska samtalet” tillsammans med ”trollfabriker och avlönade näthatare” och att SD:s partiledare Jimmie Åkesson ”borde stå till svars” för detta.