SIONISM Google har skrivit ett miljardkontrakt med sioniststaten Israel. Med hjälp av ”Project Nimbus” kan den israeliska staten mer effektivt kartlägga och folkmörda palestinier.

Missnöjda arbetare på Google ska ha avslöjat detaljer om en miljardaffär mellan IT-jätten och den sionistiska ockupationsmakten Israel. Samarbetet kallas ”Project Nimbus” och innebär att Google och Amazon hjälper israeliska staten och militären med att bygga upp sex datacenter med 500 anställda per anläggning, skriver iranska PressTV.

Man ska också förse den israeliska militären och den israeliska ”landmyndigheten” – som är ansvarig för stölder av palestinsk mark – med avancerad infrastruktur. Det ska bland annat röra sig om molntjänster och avancerad AI-teknik för övervakning med exempelvis ansiktsigenkänning.

En av visselblåsarna från Google är en tidigare anställd vid namn Ariel Koren. Han berättar:

— Project Nimbus är ett 1,2 miljarder dollar-kontrakt mellan Google, Amazon och Israels militär och regering. Det lanserades förra året under maj 2021, strax efter belägringen av Gaza där över 250 palestinier dödades av den israeliska militärens våld.

Koren berättar vidare att Google kommer att hjälpa den israeliska militären att begå ”massiva våldsdåd”, samt ”övervakning, datainsamling och expansion av illegala bosättningar”.

— Du vet, det finns flera typer av våld som Google i princip medverkar i och bistår med genom Project Nimbus, berättar Koren.

Enligt PressTV har man i kontraktet infört en klausul som innebär att Google och Amazon inte får dra tillbaka sina tjänster, oavsett hur de används. Detta är till för att hindra att storföretagen får kalla fötter och drar sig ur samarbetet om det sätts internationell press på dem i ett läge då tekniken används för att begå folkmord eller annan internationell brottslighet.