SIONISM Efter torsdagens israeliska extraval står det klart att korruptionsanklagade Benjamin Netanyahu kommer att bilda regering igen. Koalitionen bakom den judiske krigsbrottslingen får 64 av 120 platser i Knesset.

Israels premiärminister Yair Lapid har erkänt sig besegrad i torsdagens israeliska parlamentsval, som är det fjärde som hålls på bara fem år. Rivalen Benjamin Netanyahu ser alltså ut att göra comeback som premiärminister för den sionistiska ockupationsstaten då hans koalition får 64 av Knessets 120 platser.

Netanyahu har femton års erfarenhet som Israels premiärminister, men tvingades bort i maj då Lapid och Naftali Bennett skapade en osannolik koalition bestående av extremsionistiska partier och arabiska koalitioner för att tvinga bort den korruptionsanklagade Netanyahu från makten.

Tack vare spritt skilda intressen i regeringen, som på slutet letts av Lapid, hamnade dock Knesset i dödlägen som gjorde att ett nyval var oundvikligt.

Tar makten med stöd av kontroversiella judar

Netanyahus och hans parti Likud återtar nu makten över Israel tack vare stöd från ortodoxa och enligt västmedia ”högerextrema” sionistpartier. Vissa av dessa partier tycks ha en konflikt med mer globalistiskt sinnad judisk makt, som exempelvis Tkuma, även kallat Religiösa sionistpartiet, som leds av Bezalel Smotrich och Otzma Yehudit [Judisk makt] som leds av Itamar Ben-Gvir.

Enligt Times of Israel har flera västerländska länder, inklusive USA, meddelat att deras samarbeten med ministerier som leds av dylika politiker kommer att bli begränsade.

Den USA-baserade judisk makt-gruppen ADL har gratulerat Netanyahu till valsegern, men menar att politiker som Smotrich och Ben-Gvir kan komma att ”skada Israels anseende globalt” eftersom de ”har en lång historia av rasistiskt, antiarabiskt, homofobiskt och annat hatfullt beteende”.

ADL bedyrar att man inte kommer att dra sig från att kritiserar den israeliska regeringens utspel och politik om den är ”homofobisk” eller ”antidemokratisk”, skriver Times of Israel. Framförallt oroas dock ADL över att dessa extremsionistiska politiker riskerar att ”påverka [Israels] ställning, även bland landets starkaste anhängare”.

Den israeliske extremsionisten Itamar Ben-Gvir är ingen favorit bland den globalistiska falangen i judisk makt-rörelsen.

USA:s ambassadör i Israel Tom Nides har dock redan sträckt ut en hand till Netanyahu och sagt att han ser fram emot att ”arbeta tillsammans för att upprätthålla det oförstörbara bandet” mellan USA och Israel. 

Vänsterjudar på tillbakagång

Att extremsionistiska och ortodoxa politiska partier är på frammarsch i Israel på bekostnad av de mer vänstervridna och liberala partier som en gång dominerade landet är en tydlig trend. Vänsterpartiet Meretz hamnade exempelvis under spärren och blir utan representation i Knesset.

Hadash-Ta’al, som är en koalition av israeliska kommunister och araber, får endast fem platser i Knesset tillsammans. En av koalitionens representanter beskriver valresultatet som ”skrämmande” och menar att Israel nu kommer att styras av en ”extremhöger” som inte drar sig för att använda ”våld, vild uppvigling och djup rasism”, uppger RT.

Israeliska arbetarpartiet, som fram till 1977 var partiet som dominerade israelisk politik, får endast fyra platser i Knesset. Partiledaren Merav Michaeli säger i ett uttalande att hon tänker ”kämpa i opposition mot en koalition som har mer åtal mot sig än kvinnliga representanter”.

Samtidigt får Michaeli hård intern kritik för att ha vägrat bilda koalition med Meretz under valet, något som hade räddat vänsterpartiet från hamna utanför parlamentet.