SIONISM Israels nya nationella säkerhetsminister har utfärdat ett förbud mot den palestinska flaggan eftersom han menar att den står för ”terrorism”.

Nyligen återinsattes den korruptionsanklagade Benjamin Netanyahu som premiärminister för Israel. Han kunde ta makten över den sionistiska ockupationsstaten efter ett extraval genom att bilda koalition med sionistiska extremistpartier.

Nu har Netanyahus nationella säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir från partiet Otzma Yehudit [”judisk makt” på svenska. reds. anm.] infört ett förbud mot den palestinska flaggan. Anledningen ska vara att han menar att flaggan ”uppmuntrar till terrorism”.

 — Det är ofattbart att brottslingar ska kunna vifta med terrorflaggor och anstifta och uppmuntra till terrorism. Jag har utfärdat en instruktion om avlägsnande av flaggor som stöder terrorism från det offentliga rummet och stoppa hets mot staten Israel, säger Ben-Gvir i ett uttalande som citeras av Jerusalem Post.

Den israeliske extremsionisten Itamar Ben-Gvir är nationell säkerhetsminister i Netanyahus regering.

Säkerhetsministern ska ha beordrat Israels polischef Kobi Shabtai att skicka ut poliser för att plocka ned alla palestinska flaggor man ser. Flaggan är inte rent tekniskt förbjuden i Israel, men polis och militär har möjlighet att avlägsna dem ifall man bedömer att de utgör ett hot mot den allmänna ordningen, skriver RT.

Ben-Gvir skapade kontroverser förra veckan när han besökte det omstridda Tempelberget. Han bemöter nu kritik mot beslutet att förbjuda den palestinska symbolen med att yttrandefrihet ”omfattar inte att identifiera sig med terrorism”.