ISRAEL Samtidigt som Benjamin Netanyahu återtagit makten över den sionistiska ockupationsmakten pågår en stor korruptionsrättegång mot honom. Under måndagen tvingades Netanyahu att inleda rättegången med att ta avstånd från sin sons uttalanden.

Under måndagen fortsatte rättegången mot Israels nye premiärminister Benjamin Netanyahu, som bland annat står åtalad för mutbrott. Dagen inleddes med att Netanyahus advokat tog avstånd från premiärministerns son Yair Netanyahu, skriver Dagens Nyheter (DN). Yair ska nyligen ha uttryckt att de åklagare som utreder fadern ”försökte ta makten i landet och borde avrättas för landsförräderi”.

Det är inte första gången som Netanyahu tvingats ta avstånd från sonens radikala utspel. Även hustrun Sara Netanyahu har för vana att ställa till det för premiärministern. Hon har fått flera vredesutbrott i tv och har dömts för missbruk av statliga medel samt för att ha tvingat till sig ”favörer” och presenter av makens rika välgörare.

Rättegången mot Netanyahu omfattar tre åtalspunkter: Ett gällande presenter till familjen Netanyahu till ett värde av motsvarande tre miljoner kronor. Den andra åtalspunkter rör en uppgörelse mellan Netanyahu och chefen för Israels största tidning om positiv rapportering mot att Netanyahu begränsade distributionen av en gratistidning finansierad av hans sponsorer. Den sista rör att Netanyahu ska ha godkänt ett statligt inköp av ett telecomföretag mot att den som gynnades av affären presenterade Netanyahu med familj positivt på sin sajt.