PALESTINA Palestinas president Mahmoud Abbas höll i augusti ett tal om varför Adolf Hitler bekämpade judarna i Tredje riket. Enligt Abbas berodde det inte på ”antisemitism”, som eftervärlden lär ut.

Middle East Media Research Institute (Memri) har översatt ett tal av Palestinas president Mahmoud Abbas, som hölls inför Fatahs revolutionära råd i augusti. I det kontroversiella talet berättade Abbas om judarnas historia och specifikt om varför tyskarna under Tredje riket hamnade i konflikt med dem.

— De säger att Hitler dödade judarna för att de var judar, och att Europa hatade judarna för att de var judar. Det är inte sant. Det förklarades tydligt att de bekämpade dem på grund av deras sociala roll och inte deras religion, säger Abbas och fortsätter:

— Flera författare skrev om det här. Till och med Karl Marx sade att det inte var sant. Han sade att fientligheten inte riktades mot judendomen som religion utan mot judendomen för deras sociala roll. Européerna bekämpade detta folk på grund av deras roll i samhället, som hade att göra med pengar, ocker och så vidare,

Enligt Abbas var Hitler inte antisemit, utan bekämpade judarna för att han ville skapa ett bättre samhälle.

— Ur hans perspektiv ägnade de sig åt sabotage och det var därför han hatade dem. Vi vill bara göra den här punkten klar, att det handlade inte om semitism och antisemitism, förklarar Abbas i talet.

"Nolltolerans mot palestinsk uppvigling och terror!"

Utspelet från den palestinske ledaren har fördömts av globalister och judar över hela världen. På X skriver Israels ambassadör i FN Gilad Erdan att ”detta är det palestinska ledarskapets sanna ansikte”.

”Världen måste vakna upp och hålla Abbas och hans palestinska myndigheter ansvariga för hatet de spyr ut och den blodspillan som det medför. Det måste vara nolltolerans mot palestinsk uppvigling och terror!”, skriver ambassadören.

I ett uttalande från EU som citeras av BBC kan man läsa:

Sådana historiska förvrängningar är uppviglande, djupt kränkande, kan endast leda till att förvärra spänningarna i regionen och tjänar ingens intressen. De spelar rakt i händerna på dem som inte vill se en tvåstatslösning, vilket president Abbas upprepade gånger har förespråkat.

Att dessutom förringa förintelsen och därmed elda på antisemitism är en förolämpning mot förintelsens miljontals offer och deras familjer.