ISRAEL Två inflytelserika parlamentariker i Netanyahus extremsionistiska koalition har lagt fram ett lagförslag som skulle göra det straffbart att sprida kristendom i Israel.

Två medlemmar av den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus koalition i Knesset, det israeliska parlamentet, har lämnat in en motion som i praktiken skulle kriminalisera all spridning av kristendom, skriver All Israel News.

Lagen skulle göra det straffbart med upp till ett års fängelse att bara ha en diskussion med någon tillhörande en annan religion i syfte att överbevisa dem om att byta religion. Skulle man rikta sig mot en person under 18 år vore straffet upp till två års fängelse. Denna lag skulle dock i praktiken endast drabba kristna, då judendomen inte är missionerande på grund av religionens etniska aspekter. Lagförslagets författare har heller inte gjort någon hemlighet om att den riktas specifikt mot kristna.

Lagförslaget gäller dessutom även den digitala och litterära arenan. Det skulle med andra ord bli olagligt att sprida videoklipp och artiklar på Internet, inlägg på sociala medier, eller publicera böcker med ett kristet meddelande.

De två judar som ligger bakom lagförslaget heter Moshe Gafni och Yaakov Asher från partiet ”Yahadut HaTora” [ungefär ”enad torah-judendom. reds. anm], vilket är ett ultraortodoxt parti som har sju av de 64 platserna i Netanyahus parlamentariska koalition. Båda räknas som inflytelserika Knesset-ledamöter och leder var sin utskott, inklusive finansutskottet.

Även om det inte är första gången liknande lagförslag lagts fram i Knesset är det första gången som ett förbud mot kristen mission har en reell chans att röstas igenom. Detta med tanke på de ultraortodoxas växande inflytande i Knesset och Netanyahus beroende av deras stöd för att få igenom sin agenda. Det senare är särskilt viktigt för premiärminister med tanke på hans kontroversiella juridiska reform som drastiskt skulle reducera Israels högsta domstols inflytande och som Israels president Isaac Herzog nyligen varnade kan leda till inbördeskrig.

Det antikristna lagförslaget kommer samtidigt som judiska attacker mot kristna och kristna platser i Jerusalem ökat lavinartat och kristna i Palestina öppet vädjat till omvärlden om hjälp mot den judiska terrorn.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.