Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

The Passion of the Christ: Den antisemitiska påskfilmen

På långfredagen skriver Simon Holmqvist en lång recension av en av sina favoritfilmer Därför är Mel Gibsons mästerverk relevant än idag.

Direkt från deras egna munnar

Vad säger judendomen om ras och den judiska utvaldheten? Marcus Hansson och JewishWatch avslöjar rabbinernas rasism.

Israel överväger förbud mot kristen mission

Två ledamöter i Netanyahus koalition har lagt fram lagförslaget Bedöms ha goda chanser att få igenom förbudet.

Legenden om Golem

Holger Möllman Palmgren skriver om den judiska myten  Och försöker tolka den.

Egypter planerar elda en Torah utanför Israels ambassad

Tänker även elda en bibel på Sergels torg Säger att han är arg och vill ”få en diskussion”.

Moskvas chefrabbin flyr till Israel

Bossarnas boss bland Moskvas judar har flytt Ryssland Ville inte stötta Putins krig Kommer fortsätta styra med bas i Israel

Fredrick Federley: “Jag är jude i själen”

CENTERPARTISM. I många år övervägde Fredrick Federley att konvertera till judendom. Men det blev aldrig av eftersom den tidigare C-toppen är för ”gudalös”.

Judar: “Vi förbannar kristendomen tre gånger om dagen”

JUDISKT INFLYTANDE. Enligt en ny judisk bok kommer den judeo-kristna hybridreligionen att stärkas och de kristna alltmer omfamna judendomen.

FILM: Såhär går kosherslakt till – varning för starka bilder

DJURPLÅGERI. Frihetskamp har uppmärksammat en video som visar hur judisk ritualslakt går till. Metoden kallas kosherslakt och går bland annat ut på att skära av strupen på djuret utan bedövning. Nordfront varnar för starka bilder: 

FILM: Judar misslyckades med våldsam fritagning av våldtäktsrabbin

ISRAEL. Judar filmades när de försökte frita en ultraortodox rabbin som greps av polis misstänkt för våldtäker och bedrägerier.

Israels högsta domstol godkänner DNA-test för att bevisa judiskhet

JUDENHETEN. Israels högsta domstol underkänner teorin om att den judiska identiteten endast är en religiös tillhörighet och godkänner DNA-test som metod för att avgöra en persons judiskhet.

FILM: Judiska planer för goyim

JUDISK MAKT. I ett filmklipp på Youtube kan man höra judar berätta om vilka planer det finns för icke-judar inom judendomen.

Fabian Fjälling ställer Janouch mot väggen om judendomens syn på pedofili – uppdaterad

RELIGION. I ett Facebookinlägg ställer Fabian Fjälling en rad frågor till Katerina Janouch om judendomens syn på pedofili.

Tusentals rabbiner kränkta över snabbmats-Pepe

USA. Snabbmatskedjan Wendy’s twittrade under onsdagen ut en bild på Grodan Pepe. Eftersom Pepe är förknippad med den antijudiska och nationalistiska Alt right-rörelsen fick Wendy’s motta judisk kritik för tilltaget.

Judar åtalade för att ha hånat palestinskt barn som dog i mordbrand

DEN JUDISKA RASISMEN. Nu åtalas 13 israeler för att under ett bröllop ha hånat ett palestinskt barn som omkommit i en mordbrand på Västbanken. En av de åtalade är brudgummen.

Israelisk politiker: Vi måste “ge våra liv” för att annektera Västbanken

UTRIKES. En israelisk Knesset-politiker har i veckan uttalat att israeler måste ”ge sina liv” för att annektera det av Israel ockuperade palestinska området Västbanken. Detta samtidigt som de illegala bosättningarna på Västbanken fortsätter, trots omvärldens fördömanden.

Ny chefsrabbin för Israels armé: “Det är tillåtet att våldta icke-judar”

ISRAEL. Den israeliska regimen har utsett en ny chefsrabbin över landets väpnade styrkor. Eyal Karim, som rabbinen heter, har bland annat uttryckt att det är okej att våldta icke-judar i krigstid, bland annat eftersom sådana omständigheter ”suddar ut folks identiteter”.

Före detta SS-vakt dömd till fängelse

TYSKLAND. Den nu 94-årige Reinhold Hanning döms till fem års fängelse för att han mellan januari år 1942 och juni år 1944 arbetat som SS-vakt i koncentrationslägret Auschwitz.

Judinna misstänks ha våldtagit över 70 judiska flickor

UTRIKES. Judinnan Malka Leifer misstänks ha våldtagit och sexuellt utnyttjat 74 judiska flickor på en ultraortodox judisk flickskola i Melbourne, Australien. Leifer flydde till Israel efter händelserna och Australien har begärt att hon utlämnas men israeliska myndigheter vägrar.

Teologer i Uppsala vill ha professur i “judiska studier”

UTBILDNING. Fyra teologer från Uppsala Universitet efterlyser i en debattartikel i Svenska Dagbladet mer fokus på judendom inom den teologiska forskningen och utbildningen och kräver nu bland annat att en ny professur i ”judiska studier” etableras.

Judisk “överlevare”: “Vi vågar inte längre tala om ras och religion”

UTRIKES. Den judiske ”förintelseöverlevaren” och nobelpristagaren Imre Kertész menar att sedan Hitler besegrades 1945 så vågar Europa inte längre tala om vikten av ras och religion. Samtidigt fördömer han folkutbytet på Europas folk. Detta skriver han i sin bok ”Den sista tillflykten”.