UTRIKES. Judinnan Malka Leifer misstänks ha våldtagit och sexuellt utnyttjat 74 judiska flickor på en ultraortodox judisk flickskola i Melbourne, Australien. Leifer flydde till Israel efter händelserna och Australien har begärt att hon utlämnas men israeliska myndigheter vägrar.

Sammanlagt ska 74 judiska flickor ha våldtagits och sexuellt utnyttjats av en judinna vid namn Malka Leifer på en ultraortodox judisk flickskola i Melbourne, Australien. Efter händelserna flydde Leifer till Israel som vägrar att lämna ut henne till australienska myndigheter.

Detta eftersom Leifer ska ha sagt att panikångest har fått henne att inte infinna sig vid domstolen. Med anledning av detta så har israeliska myndigheter beslutat att släppa henne på fri fot i väntan på att hon ska få en psykiatrisk undersökning.

Leifer flydde till Israel år 2008 och inte förrän år 2014 greps hon av israelisk polis som senare släppte henne. Två år senare så har judinnan fortfarande inte utlämnats till Australien för att stå till svars för sina brott.

Källa:
Kvinna misstänks ha våldtagit ett 70-tal flickor


  • Publicerad:
    2016-06-03 21:25