JUDISK BROTTSLIGHET. Judiska pedofiler utnyttjar rätten för alla judar att ”återvända” till Israel för att slippa straff för sina våldtäkter på barn.

CBS reporter Ian Lee (t v) lyckades med det som Interpol och den israeliska polisen inte lyckats med – fånga Jimmy Julius Karow (t h), en av alla de pedofiler som håller sig undan rättvisan i Israel. Skärbild: Youtube.

CBS-reportern Ian Lee har under ett års tid befunnit sig i Israel för att granska hur kriminella judar som är pedofiler utnyttjar den israeliska lagen om återvändande.

Lagen om återvändande från 1950 proklamerade att alla världens judar har rätt att invandra till Israel.

Denna lag används av judiska brottslingar på ett sätt som CBS kallar för ”ett kryphål”. Även om lagen används av judar runt om i världen av alla sorters brottslingar, har Ian Lee uteslutande granskat pedofiler.

Lees metod var att tillsammans med gruppen Jewish Community Watch spåra judar som gruppen identifierat som kriminella pedofiler tidigare bosatta i USA.

En av pedofilerna som Lee spårat upp är Jimmy Julius Karow, som år 2000 begick övergrepp på en nioårig flicka i Oregon, där han då bodde. Han flydde då till sitt judiska hemland Israel där han fortsatte att förgripa sig på barn; den yngsta kända flickan var fem år.

Endast ett av hans övergrepp på barn har lett till en fällande dom och fängelsestraff, det gällde en annan judisk flicka i Israel.

Karow var en av Interpols mest eftersökta brottslingar och anses vara farlig.

Rabbin Yehuda Oppenheimer hjälpte Karow undan rättvisan. Bild: Youtube.

Jimmy Julius Karow fick hjälp att fly till Israel av rabbinen Yehuda Oppenheimer – enligt egen uppgift ovetandes om att han hjälpte en brottsling. Men rabbinen gjorde sedan aldrig något för att hjälpa Interpol eller myndigheter vare sig i Israel eller USA att få Karow gripen. I den tv-sända versionen av Ian Lees reportage finns inga följdfrågor kring detta.

Men Karow är bara ett exempel på alla de brottslingar som utnyttjar ”återvändanderätten”.

Tidigare har Nordfront rapporterat om judinnan Malka Leifer som i egenskap av lärarinna på en judisk ortodox skola i Melbourne, Australien, förgrep sig sexuellt på skolans flickor minst 74 dokumenterade gånger. Hon fick hjälp av ortodoxa judar att fly till Israel för att undkomma rättvisan.

Enligt Jewish Community Watch och den israeliska tidningen Ha’aretz är det vanligt att pedofila ”återvändare” till Israel tillhör de ortodoxa och ultraortodoxa församlingarna.

Polisen i Israel hjälper indirekt pedofilerna eftersom de inte sparar några uppgifter de får om misstänkta pedofiler. Judar som har dubbla medborgarskap och som anklagats eller straffats i andra länder är heller inte föremål för övervakning eller registrering i Israel.

Kriminella pedofiler kan alltså bara ta sig ”hem” till Israel utan risk för påföljder för brott som inte begåtts i den judiska staten.

Men även om det öppna samhällets institutioner skulle lägga sig i en incident som exempelvis gäller sexuella övergrepp på barn, anses samhällets lagar vara mer eller mindre irrelevanta för de ultraortodoxa församlingarna.

— I slutna församlingar som de ultra-ortodoxa, anses det viktigare att skydda församlingen än att skydda dem som tar skada av sexförbrytare, säger Avigayil Heilbronn-Karlinsky till Ha’aretz.

Los Angeles-juden Mendy Hauck (t h) blev som åttaåring våldtagen av sin rabbin Mordechai Yomtov som istället för att följa sin villkorliga dom flyttade ”hem” till Israel.

I en del av dessa församlingar anses det brottsligt under den judiska mesirah-lagen att anmäla någon till det sekulära rättssystemet – i synnerhet om det förekommer icke-judar där – eftersom man då riskerar att bli dömd av antisemiter eller av andra skäl inte få en bra rättegång.

Manny Waks som är företagsledare för Kol v’Oz , ett bolag som försöker skydda judar i hela världen från sexuella övergrepp, säger att det finns mycket att göra för att bekämpa sexövergrepp:

— Det är mycket lättare för sexbrottslingar i den ultraortodoxa miljön att övertyga sina församlingar att vad de har gjort i det förgångna, tillhör det förgångna, och att de nu har gjort bot. Församlingen å sin sida säger saker som ”det var ett misstag, ett snedsteg, det var olämpligt beteende men inte våldtäkt”. De förminskar problemet, säger Waks.

Om penetrering med penis inte har gjorts, betraktas det av judisk ortodoxi heller inte som ett sexuellt övergrepp.

Shana Aaronson på Jewish Community Watch säger att rabbiner ofta försöker övertyga offer och deras anhöriga att pedofilen eller våldtäktspersonen har gjort teshuvah – ångrar sig och har återvänt till gud och därför förtjänar en ny start.

— Men självklart ligger ironin i att i varje sådant fall har brottslingen aldrig själv en enda gång bett sina offer om ursäkt. Så idén om teshuvah är rena skämtet, säger Aaronson.

Källor:
How Jewish American pedophiles hide from justice in Israel
Youtube/CBSN: How Jewish American pedophiles hide from justice in Israel
’There’s a hole in the system. Israel became a haven for suspected Jewish sex offenders’


  • Publicerad:
    2020-02-23 11:50