CENTERPARTISM. I många år övervägde Fredrick Federley att konvertera till judendom. Men det blev aldrig av eftersom den tidigare C-toppen är för ”gudalös”.

Den tidigare centertoppen Fredrick Federley bodde tillsammans med en dömd pedofil. Innan dess drömde han om att bli jude. Foto: Pressbild, Centerpartiet.

Det är Fria Tider som avslöjat att den skandalomsusade pedofilvurmaren Fredrick Federley (C), som avslöjats med kopplingar till flera pedofiler inklusive en sambo, under många år lekte med tanken att konvertera till judendomen.

2010 poserade Federley med en så kallad Davidsstjärna som halsband under Almedalsveckan. I flera inlägg på Twitter uttryckte han också hur starkt han identifierade sig med judenheten.

När en invandrare undrade varför den tidigare centertoppen ”ser ut som en nazist” svarade Federley med att skriva att han är ”supergay med davidstjärna runt halsen som värnar migranter”.

I en diskussion med den liberala skribenten Frida Svensson säger sig Federley vara jude ”i själen dock ej i blodet” och medger därmed att judenheten inte bara är en religion.

Även Frida Svensson beklagar sig över att hon inte välkomnas till en judisk församling i Malmö, trots att hennes morfar är jude ”i blodet”. Detta då det judiska enligt judendomen ärvs på mödernet. Svensson säger sig dock också vara jude ”i själen”.

I en annan Twittertråd som Fria Tider återskapat ger Federley dock besked om att han inte kommer att konvertera eftersom han är så ”gudalös” och endast bär sin Davidsstjärna av ”kulturella skäl”. I fortsatta inlägg skriver han att han tycker att alla religioner är ”sagor” och man kan därför anta att det är den judiska rasen snarare än religionen som Federley önskade tillhöra.


  • Publicerad:
    2021-04-09 19:39