HOMOLOBBYN Den homosexuelle tidigare C-toppen Fredrick Federley har nu fått ett nytt jobb som lärare på en förskola med barn. Detta efter att ha haft ett förhållande med en man som dömts för upprepade våldtäkter mot barn.

I SVT:s ”Persona non grata” för en vecka sedan chockade Fredrick Federley tittarna när han försvarade sin relation med den man som hade dömts för upprepade grova våldtäkter mot barn:

— Ska man få dejta någon som har en dom av det här slaget? Ja, även en förtroendevald och offentlig person ska kunna göra det, säger Federley i programmet.

I programmet berättade han om sin homosexuella relation med mannen, förhållandet mellan de båda inleddes strax efter att mannen släppts ur fängelse för brotten.

Detta är dock inte första gången som Federley kopplats till pedofili, flera andra kopplingar mellan honom och pedofili har avslöjats.

Nu avslöjar journalisten Joakim Lamotte att Fredrick Federley har fått jobb som lärare på Domnarvets skola i Borlänge, en skola med förskoleklass upp till årskurs 9.

Många föräldrar till barn på skolan som har Federley som lärare hörde nämligen av sig till Lamotte efter programmet och tyckte att det hela är mycket obehagligt.

Med anledningen av detta har Lamotte därför gjort en intervju med Erik Nordin, som är rektor på Domnarvets skola.

Rektorn anser dock att Federley utför ett gott arbete och uppger att han inte har uttryckt några kontroversiella åsikter om sexualbrott mot barn.

”Jag undrar om Federleys syn på pedofiler är förenlig med skolans värdegrund och vad rektorn tänker om att Federley ljugit i nationell media om hela skandalen. De här frågorna är inte något som verkar bekomma rektorn överhuvudtaget”, skriver Joakim Lamotte på Facebook.