Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Pedofilvurmaren Federley gör comeback – ställer upp i kyrkovalet

Av Redaktionen, 2021-04-07
redaktionen@nordfront.se

CENTERPARTISM. Centerpartiets förre vice ordförande tänker nu ställa upp i kyrkovalet i Gagnef. Samma kommun där han levt med sin pedofilsambo som begått 22 grova våldtäkter på barn.

Federley och hans transsexuella alter ego ”Ursula”

I slutet av förra året avslöjades det att Centerpartiets vice ordförande tillika EU-parlamentarikern Fredrick Federley levde tillsammans med pedofilen Jonas Almqvist som är dömd för 22 grova våldtäkter på barn. Skvallertidningen Stoppa pressarna kunde sedan avslöja att Federley varit vän med två andra dömda pedofiler, däribland den tidigare norska centerpartisten Ole Morten Geving.

Avslöjandena resulterade till slut i att Centerpartiet var tvungna att kommentera vad deras vice ordförande håller på med. Att vara pedofilvurmare är dock tillåtet i Centerpartiet som vägrade att utesluta Federley. Istället tog Federley ”timeout” och fortsatte att ta ut lön från partiet.

LÄS ÄVEN: Centerpartiet fortsätter skydda pedofilvurmaren Fredrick Federley

Den time-outen blev inte långvarig för nu aviserat Federley att han på nytt ger sig in i politiken genom att ställa upp i kyrkovalet i Gagnefs kommun. Enligt honom är det ett sätt att betala tillbaka till Svenska kyrkan då de stöttat honom efter att det uppdagats att han umgåtts med dömda pedofiler.

– Försoning, förlåtelse och den här typen av saker som är jättestora frågor, men som aldrig finns på den politiska dagordningen någonstans, det är nog bara kyrkan som kan ta i de etiska frågorna som jag tycker är oerhört viktiga, säger han till P4 Dalarna.

Federley kommer ställa upp via en borgerlig samlingslista och inte för Centerpartiets räkning.


  • Publicerad:
    2021-04-07 09:50