INRIKES. Den tidigare centertoppen Fredrick Federley, som blivit avslöjad med att leva med en pedofil, har nu polisanmält en granne som anklagat honom för att själv vara pedofil.

Fredrick Federley (Foto: Pressbild/Centerpartiet) och sambon Jonas Almqvist (Foto: Facebook).

Den tidigare centerpartistiske HBTQ-profilen Fredrick Federley, som under förra året avslöjades med att ha levt ihop med en dömd pedofil, har nyligen anklagats av en granne för att själv vara pedofil. Uppgifterna ska ha spridits genom telefonsamtal med bekanta till Federley, som i sin tur spelat in dessa. Även i en lokal Facebookgrupp ska grannen ha länkat artiklar om Federley med osmickrande uppgifter. Grannen ska vara en småbarnspappa, vilket förklarar upprördheten.

Detta är ingenting Federley verkar acceptera. Även om han via sin före detta sambo är buksvåger med personer som var barn när övergreppen begicks, och uppenbarligen tolererar pedofiler, har han aldrig med stöd av trovärdiga uppgifter själv pekats ut som pedofil. Därför har han nu anmält mannen för förtal, vilket fått åklagare Helena Falkerby vid åklagarkammaren i Falun att inleda en förundersökning.

Enligt Stoppa Pressarnas uppgifter är gayprofilen numera illa omtyckt i byn efter att ha importerat en pedofil till området. Det har sannolikt inte blivit bättre när han på senare tid öppet ljugit om när han fått reda på pedofilsambons förflutna. Federley har hävdat att han fått reda på detta först när det avslöjades för allmänheten, men det är sedan länge bevisat att han känt till detta betydligt längre än så. Nu har det även läckt ut chattmeddelanden där Federley bekräftar att han läst domen redan i juni, avslöjade Expressen.

Något annat han anklagas för att ha ljugit om är att han påstår sig ha skurit sig i armarna när han fick reda på den dåvarande sambons historik. Hos Carina Bergfeldt satt han dock under intervjun med högt uppkavlade ärmar, upp till armbågarna, men några ärr från skärsår syns inte till.

—  Jag reagerade direkt, dels tittade jag noga och jag kunde inte se ett enda märke. Sen tänkte jag, ska han verkligen sitta så där i intervjun, då kommer han ju göra bort sig, säger en källa med koppling till tv-teamet till Stoppa Pressarna.

Enligt Stoppa Pressarna kommer man även återkomma till ”[partiledaren] Annie Lööf, hennes stöd till Federley och hur mycket hon egentligen visste om pedofilskandalen”.


  • Publicerad:
    2021-03-27 21:39