PEDERLEY. Den förre EU-parlamentarikern Frederick Federley som fick gå efter att han flitigt umgåtts med dömda pedofiler och barnvåldtäksmän dyker nu upp som gubben i lådan i en intervju i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt. I intervjun hävdar Federley att han aldrig kände till sambons förflutna och inte läst domen.

Federley urskuldar sig och ljuger i SVT:s talkshow. Ett försök att återintroducera pedofilvurmaren i finrummen? Foto: Twitter.

Centerpartisten och transvestiten Frederick Federley, som levde tillsammans med en pedofil som begått 22 grova våldtäkter på barn, ges nu utrymme av SVT att på bästa sändningstid i talkshowen Carina Bergfeldt rentvå sig.

I programmet menar Federley att han inte läst domen och att han fick vetskap om pedofilsambons brott först när det avslöjades av sajten Stoppa Pressarna, skriver Expressen.

— Det är jättesvårt, jag kan fortfarande inte läsa domen. Det går inte. Jag brottas fortfarande med att förstå, hävdar Federley i SVT-intervjun.

Detta stämmer inte, som Nordfront tidigare skrivit om, då sambon själv uppgett att han hela tiden varit öppen mot Federley och att centerpartisten kände till barnvåldtäkterna redan när de flyttade ihop. Federley ska även ha erbjudit vänner och grannar att läsa domen, som han hade hemma.

I SVT-intervjun hävdar han dock att han aldrig sett eller läst domen:

— Det är jättesvårt, jag kan fortfarande inte läsa domen. Det går inte. Jag brottas fortfarande med att förstå, säger Federley och tillägger:

— Jo, det är bara att begära ut den. Men det har inte jag gjort och jag tänker nog inte göra det heller.

Federley fick efter skandalen lämna sitt uppdrag som EU-parlamentariker för Centerpartiet. I Europas storstäder brukade han besöka sexklubbar tillsammans med en annan dömd pedofil som begått våldtäkter mot spädbarn.

Federley understryker i programmet att han inte utsatt sin dotter för någon fara medan han bott tillsammans med och umgåtts med de dömda barnvåldtäktsmännen och att han inte har någon tolerans för de ”avskyvärda, oförlåtliga och fruktansvärda brott som en person som tidigare stått mig nära har gjort”:

Jag vet att jag har gjort missbedömningar under det senaste året. Men jag vill vara tydlig med att jag aldrig, aldrig någonsin utsatt min dotter för fara. De avskyvärda, oförlåtliga och fruktansvärda brott som en person som tidigare stått mig nära har gjort har jag ingen som helst tolerans för. De som försökt måla en annan bild har verkligen ingen aning om vem jag är.

Intervjun får kanske ses som en försiktig sondering inför ett eventuellt återinträde i politiken och till Centerpartiet som i det längsta försökte skydda pedofilvurmaren.

På sociala medier har den statliga propandakanalens försök att göra Federley rumsren igen kommenterats:

Även andra insatser från regimmedia har uppmärksammats:


  • Publicerad:
    2021-03-19 10:40