Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Björbobor: “Fredrick Federley ljuger om pedofilen”

Av Redaktionen, 2020-12-14
redaktionen@nordfront.se

PEDOFILI. Fredrick Federley påstår sig inte ha känt till detaljerna i sin pedofilsambos brott. Men enligt Björbobor som Stoppa Pressarna talat med ljuger han.

Efter att tidigare bara vagt kommunicerat i ett Facebook-inlägg om det graverande uppgifterna om hans pedofilsambo Jonas Almqvist har Fredrick Federley nyligen valt att tala ut i Dalarnas Tidning.

I intervjun hävdar Federley bland annat att han inte kände till detaljerna i pedofilsambons brott, som bland annat innefattade 22 grova våldtäkter på barn. Federley menar exempelvis att han inte läst domen mot sin sambo och att han trodde att pedofilpojkvännen bara spridit barnporr genom någon typ av tvång från tredje person.

— Som han berättar det så är det inte grovt, han har varit i händerna på någon annan. Jag får också läsa ett utlåtande som hans psykolog gjort i maj. Jag förstår ju att det i alla lägen, oavsett brottets natur, är komprometterande för en politiker att umgås med någon som har ett brottsligt förflutet, säger han i intervjun och fortsätter:

— Jag frågar “har du sonat ditt brott?”. Jag förstår att det är allvarligt, men frågar inte mer.

Men allt detta är en lögn, enligt Björbobor och vänner till Federley som Stoppa Pressarna talat med.

— Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo.

En annan berättar:

— Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. ”Du kan få komma och läsa” har han sagt.

I intervjun berättar Federley också att hans systrar beställt ut domen mot hans pedofilsambo, men att de sedan inte ”pratat om innehållet” och att han alltså inte ens då insåg allvarligheten i brotten. Men inte heller detta stämmer, enligt Stoppa Pressarnas källor. som snarare talar om att systern fick en chock och sedan i detalj berättade för Federley vad mannen var dömd för.

Gården där Federley inhyste sin pedofilpojkvän ligger idylliskt på Dalarnas landsbygd. Foto: Google maps.

Till och med pedofilen Almqvist själv har fritt berättat om sin dom i Bjärbo.

— Det är ännu mer beklämmande att han (Federley reds. anm.) har vetat om det här och nu gör han en snyfthistoria. Mellan raderna så framställer han det som om att han inte vetat något. Pedofilen har sagt till flera av oss här i Björbo att Fredrick har känt till det här hela tiden, berättade en flerbarnspappa i Björbo tidigare för Stoppa Pressarna.

— Federley och hans sambo ringde runt i lördags när alla i Björbo fick reda på det och försökte försköna allt. Pedofilen sa till min granne ”jag har varit öppen med Fredrick, han har vetat om det här hela tiden”. När jag kom med bilen i dag stod pedofilen med Fredricks pappa och klappade fåren, berättade han vidare.

Men Federley försöker trots detta i intervjun att hävda sin okunskap och även framställa sig själv som ett offer för flera olyckliga ”omständigheter”. En av sakerna han försöker vinna sympati över är skilsmässan med ex-maken Johnny Federley Kroneld – en skilsmässa som han tidigare beskrivit som ”okomplicerad”.

— Jag har varit så gott som isolerad här på gården sedan i mars. En av mina hundar har dött, jag har haft en nära anhörig som blivit svårt sjuk. Och så har jag genomgått en skilsmässa, beklagar sig den tidigare C-toppen.

Ljuger även om fortsatta kontakter med pedofilen
Lögnerna i Federleys intervju tar dock inte slut där. Strax innan relationen med pedofilen offentliggjordes ska Federley haft ett krismöte med honom, som enligt en dramatisk beskrivning ska ha skett ute i ett elljusspår. Sedan dess menar Federley att kontakten upphört helt.

— Sedan dess har han bott på olika hemliga adresser, jag vet inte var, hävdar Federley om sin tidigare pedofilpojkvän.

Men enligt Stoppa Pressarnas källor har Federley efter detta bland annat hjälpt pedofilen att ordna nytt boende, samt upprätthållit en intensiv kontakt med denne.


  • Publicerad:
    2020-12-14 21:33