INRIKES. SVT fortsätter sända en dokumentärserie där Fredrik Federley medverkar trots de avslöjanden som gjorts om dennes kontakt med flera pedofiler.

SVT kommer fortsätta sända dokumentärserien Bryssel calling, där centerpartisten och HBTQ-profilen Fredrick Federley medverkar tillsammans med tre andra EU-parlamentariker. Detta trots de avslöjanden som gjorts kring dennes kontakt med flera pedofiler, varav en varit sambo med Federley, som har en dotter i samma ålder som pedofilens tidigare offer.

— Vårt program skildrar inte hans privatliv alls, det handlar om hans och de andra medverkande politikernas yrkesutövning. Programmet utspelar sig innan allt detta uppdagades, säger Patrick Bratt till SVT.

Andra visor var det när Hamid Zafar avslöjades med att ha skrivit vissa mer eller mindre grova inlägg anonymt på nätet, samtidigt som SVT spelat in avsnitt av På spåret där Zafar medverkade.

— Det var ett självklart beslut från oss. De uttalanden och kommentarer vi fått ta del av står väldigt långt ifrån de värderingar som SVT och På spåret representerar, sade Christina Hill, programchef på SVT Göteborg, då i ett pressmeddelande.


  • Publicerad:
    2020-12-13 20:20