Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ali Esbati (V) tycker att det är “tråkigt” att Federley lämnar politiken efter pedofilförälskelsen

Av Redaktionen, 2020-11-27
redaktionen@nordfront.se

PEDOFILSKANDALEN. C-politikern Fredrick Federley får oväntat stöd från vänstern efter sin pedofilskandal.

Den iranske och vänsterpartistiske riksdagspolitikern Ali Esbati tycker att det är tråkigt att EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) åtminstone tillfälligt lämnar politiken. Det här tycker jag var tråkigt”, kommenterar Esbati på Twitter och hyllar sedan Federley som en av sina favoritborgare.

Även vänsterextremisten Loan Sundman som varit aktiv inom Researchgruppen uttrycker stöd för Federley. ”Låt han bara va! Lämna honom ifred, han går igenom ett helvete just nu”, skriver Sundman som också verkar mena att det som drabbat Federley är något som många andra har råkat ut för i sina liv.

Delade säng och hem med psykiskt störd pedofil
Federley gick under eftermiddagen igår ut med att han tar en politisk paus efter att Stoppa Pressarna i tisdags hade avslöjat att han förälskat sig i en pedofil och tagit in denne i sitt hem kort efter att pedofilen släpptes ut från ett nio år långt fängelsestraff för bland annat 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Mannen som Federley inledde ett förhållande med är enligt Kriminalvården en pedofil med personlighetsstörningen UNS samt narcissistiska och tvångsmässiga drag. Dessa personlighetsdrag till trots lyckades mannen charma sig in i Federleys hem i Dalarna och Säkerhetspolisen verkar inte ha haft några synpunkter på att en svensk toppolitiker inleder en relation med en pedofil som dömts för stora mängder sexuella övergrepp mot barn samt barnporrbrott.

Tonas ner i media
Då etablerade medier som Expressen rapporterat om fallet uttrycker man sig bitvis vilseledande. I ingressen på Expressens artikel står till exempel följande:

Anledningen [till att Federley tar en paus från politiken] är att en närstående till honom har dömts för flera allvarliga brott, så som grov våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och barnpornografibrott – något som fått Federley att bryta med mannen.

Förutom att tidningen tonar ner relationen till att mannen är ”närstående” låter det här som att mannen efter att han träffade Federley oväntat dömdes för brott, vilket fick Federley att ta avstånd från personen. Detta kan jämföras med Stoppa Pressarna som i tisdags avslöjade mannens brottsregister och skrev att han ”nyligen släpptes från fängelset” när han inledde relationen med Federley. Så som Stoppa Pressarna uttryckte sig framgick det dessutom som att förhållandet fortfarande pågick i början av veckan när avslöjandet gjordes.

Federley förvanskar själv det som hänt
Federley uttrycker sig också själv missvisande när han gick ut med sin politiska time out på Facebook. Där talar Federley om ”en person som tidigare stått mig nära” som begått brott och att de nu gått skilda vägar. Förutom att han tonar ner det faktum att han haft ett förhållande med pedofilen och bott ihop med denne vägrar Federley att kommentera vad för typ av brott hans tidigare partner har begått.

Efter att ha gått ut med den här bristfälliga informationen och meddelat att han tänker vila upp sig för att ”kunna komma tillbaka hel och med nya krafter längre fram” verkar Federley ha gjort sig okontaktbar för media.


  • Publicerad:
    2020-11-27 13:30