ISRAEL Två stora explosioner dödade en och skadade minst 22 i Jerusalem på onsdagen. Israeliska myndigheter uppger att det rör sig om en ”koordinerad terrorattack”.

På onsdagsmorgonen exploderade en sprängladdning vid Jerusalems centralbusstation, mitt under morgonrusningen. Enligt israeliska myndigheter ska 11 personer ha skadats i explosionen, varav två kritiskt. En 16-årig jude från Kanada kom senare att avlida av sina skador på sjukhus.

Bara en halvtimme senare ska en bomb ha sprängts i en buss som befann sig vid en korsning i Jerusalems norra delar, vilket ledde till att en handfull människor skadades.

Båda bomberna tros ha lämnats i väskor och vid busstationen ska en mystisk väska ha noterats vid en av byggnadens väggar strax innan explosionen.

Enligt den israeliska tidningen Haaretz ska totalt 22 personer ha skadats, inklusive en person kritiskt medan ytterligare två allvarligt. Tidningen skriver också att nio personer vårdas för ”ångest” efter attackerna. Personen som avlidit uppges vara en 16-årig Torah-student från Kanada.

Israeliska myndigheter uppger att explosionerna var en ”koordinerad terrorattack” och att bomberna var av ”hög kvalitet”. En högt uppsatt tjänsteman inom israelisk säkerhetstjänst säger också till Haaretz att det ligger ”betydande infrastruktur” bakom dubbelattackerna, vilket inkluderar förberedande underrättelsearbete och framställning av bomberna.