YTTRANDEFRIHET. Ett läckt dokument från Google visar hur det judiskägda företaget verkar för ökad censur på internet.

Nätjätten Google, som grundades av judarna Larry Page och Sergej Brin, har ofta kritiserats för att censurera röster som inte har samma politiska åsikter som de. Bland annat har Nordiska motståndsrörelsen totalblockats från den Googleägda videotjänsten Youtube.

Nu har ett interndokument från företaget läckt till nyhetssajten Breitbart, där det framgår att Google planerar att röra sig bort från den amerikanska yttrandefrihetsprincipen med närapå full yttrandefrihet, mot en mer censurerad variant. Den senare varianten kallas i dokumentet för en ”europeisk” sådan, som sätter ”värdighet och hövlighet över frihet”.

Anledningen ska bland annat vara rädslan över att Donald Trump blev vald till USA:s president och Alternativ för Tysklands framfart samt var denna utveckling för världen. Nordfront har tidigare skrivit om hur Googles agenda är att ”se till att nuvarande nationalistiska trender bryts så att de bara visar sig vara en ’spasm’ i den globala utvecklingen för utökad liberalism”.

Donald Trump har flera gånger kritiserat olika amerikanska nätjättars censuriver, samt lovat att se över saken juridiskt. Han har bland annat formulerat sig på ett sätt som gjort att många tror att även provita aktivister och nyhetssidor – som idag censureras kraftigt av Facebook, Twitter och Youtube – kommer att få internetamnesti i och med den nya lagstiftningen.

Källor:
THE GOOD CENSOR – Google Growth Strategy: ‘Shift Towards Censorship’ to Appease Authoritarian Governments
On Twitter, Trump accuses ‘social media’ of limiting free speech of conservatives


  • Publicerad:
    2018-10-11 17:20