MEDIA. När Donald Trump skulle intervjuas av CBS 60 Minutes övergick samtalet snart till en hetsig debatt, där Trump gick hårt fram mot det parlamentariska rävspelet i Washington och lögnpressens taktiker.

Under söndagen sände CBS en intervju med USA:s president Donald Trump. Intervjun skedde i det välkända samhällsprogrammet CBS 60 Minutes och genomfördes av CBS nyhetsankare Lesley Stahl.

Stahl försöker redan från början i intervjun att konstant avbryta Trump när han svarar på hennes provokativa frågor. Hon är också uppenbart starkt kritisk till Trumps försök att skapa fred med Nordkoreas ledare Kim Jong-un, och den stundtals goda tonen som Trump har gentemot Ryssland och Vladimir Putin, som hon attackerar hårt under intervjun.

Men när Trump framför kritik mot EU blir hon upprörd.

— Det här är fientligt, avbryter Stahl presidenten.

— Det är inte fientligt. Vet du vad som är fientligt? Hur EU behandlar oss, svarar Trump, som menar att en av EU:s huvuduppgifter är att dra fördel av USA genom handel.

Stahl påstår sedan att den ”västliga alliansen” har upprätthållit fred i världen i 70 år, vilket Trump inte vill hålla med om.

Intervjun övergår sedan till att Stahl kräver att Trump ska svära en ed till henne att han inte ska avsätta Robert Mueller, som sedan 2017 leder utredningen om påstådd rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet.

— Jag kommer inte att svära något. Varför skulle jag svära det till dig? Om jag lovar något, så lovar jag det. Jag behöver inte lova dig något, svarar Trump, som dock säger att han inte har några intentioner att avsätta Mueller.

Trump valde också att ge både massmedia och politiker en känga. Bland annat säger han att han trodde att pressen skulle behandla honom schysstare när han vann presidentvalet, men att de i realiteten har börjat behandla honom ännu sämre än under själva presidentvalskampanjen.

— De [pressen. reds. anm.] har blivit värre, de är väldigt oärliga, menar Trump.

Om sina upplevelser av att ha varit i politikens värld under två år säger Trump:

— Detta är den falskaste och ondskefullaste världen som finns. Den är ondskefull, full av lögner, svek och bedrägeri. Om du gör en överenskommelse med någon är det som att komma överens med ett bord.

— Jag har också lärt mig hur oärlig media är, fortsätter presidenten.

Men det vill dock inte Stahl höra igen, utan avbryter återigen Trump och säger att hon ”inte vill utkämpa den striden” med honom.

— Det är okej Leslie, svarar då Trump och fortsätter:

— Under tiden är det jag som är president och du är det inte.

Se CBS 60 Minutes intervju med Donald Trump:


  • Publicerad:
    2018-10-15 13:30