YTTRANDEFRIHET. Nigel Farage tror att Donald Trump kommer att lagstifta om ökad yttrandefrihet på internet.

Den karismatiske konservative politikern och Brexit-ikonen Nigel Farage har uttalat sig om den allt mer utbredda censuren på internet. Enligt honom hade inte Donald Trumps valseger, Brexit-omröstningen eller det italienska valet kunnat få de utfall de fick utan sociala medier.

Men efter att nätbaserade företag som judiska Google och Facebook samt Twitter i kölvattnet av framförallt Trumps seger valt att censurera allt fler människor så hotas nu yttrandefriheten enligt Farage.

— Vi står med färre än en handfull företag som nu kontrollerar hela västvärldens demokratiska debatts framtid och jag anser att det har väldigt allvarliga konsekvenser, sa Farage under gårdagen på en konferens i London.

— Jag anser att det som står på spel här är så viktigt att vi inte kan tillåta att hela den politiska diskursens framtid […] ska hållas i händerna på två eller tre personer som genom sina egna ord visat sig vara politiskt styrda, fortsatte han innan han anlände till samma slutsats som Donald Trump:

— Jag tror att Donald Trump och [kampanjansvarige] Brad Parscale kommer att gå in i valet 2020 med att lova ett Bill of Rights för sociala medier, sa Farage som också trodde att liknande yttrandefrihetsstärkande lagar skulle kunna tillkomma i Europa.

Källa:
Future of Political Discourse at Stake: Farage Calls for Social Media ‘Bill of Rights’ to End Bias


  • Publicerad:
    2018-09-22 22:10