UTRIKES. Under ett möte med den spanske kungen Filip VI samt landets utrikesminister ska USA:s president ha gett ett handfast råd om hur man kan stoppa den illegala invasionen av främlingar till landet: Genom att bygga en mur över hela Saharaöknen.

Saharaöknen sträcker sig genom större delen av Nordafrika, elva länder och diverse spanska besittningar. Foto: Nasa (CC-BY-SA).

Tidigare i veckan mötte USA:s president Donald Trump den spanske kungen Filip VI och landets utrikesminister Joseph Borell. Ett av ämnena som diskuterades var de tiotusentals främlingar som tagit sig in i Spanien sjövägen från Afrika under året.

Trump hade då föreslagit för kungen och utrikesministern att man skulle kunna bygga en mur genom hela Saharaöknen, på liknande sätt som den amerikanske presidenten själv har talat om att bygga en mur längs USA:s gräns mot Mexico.

Enligt Aftonbladet ska Trump ha sagt att ”det kan inte vara längre än vår gräns mot Mexiko” när spanska diplomater påpekat att Sahara är väldigt vidsträckt och omfattar elva nordafrikanska länder.

Den optimistiske Trump ska ha sagt att ett sådant projekt är fullt genomförbart, trots alla länder som behövs övertalas för att lyckas bygga den omfattande muren.

Källa:
Donald Trump: ”Bygg en mur i Sahara”


  • Publicerad:
    2018-09-20 10:20