Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Världsbanken ger 2,3 miljarder dollar till Afrika

Banken önskar fler afrikaner ”66,4 miljoner ska räddas från matstress.”

Nigerianer stormade fotbollsmatch – dödade funktionär

Nigeria slogs ut ur VM-kvalet Hemmasupportrarna kontrade med att slå ihjäl dopingkontrollanten.

Guineas president hålls gisslan efter statskupp

Statskupp i Guinea

Militären tar över styret i Guinea Presidenten är tillfångatagen.

Elefanter

Kenyas elefantstam ökar

Mindre tjuvjakt i Östafrika Djurlivet frodas

Kaos och matbrist i regnbågsnationen – 25 000 soldater kallas in

UTRIKES. På grund av den senaste tidens afrikanska upplopp i ”regnbågsnationen” Sydafrika har landet drabbats av brist på mat och bränsle. Nu sätts 25 000 soldater in för att stävja kaoset.

Avskogningen i Afrika minskar tack vare satellitövervakning

MILJÖ. Avskogningen i Afrika har minskat med 18 procent sedan forskare börjat övervaka skogarna med satelliter.

Adolf Hitler segrar i demokratiskt val – i Nambia

VALEN. Adolf Hitler har åter kommit till makten genom demokratiskt hållna val. En intensivt hållen valkampanj belönade Hitler med en veritabel jordskredsseger – och han blir därmed administratör över ett litet distrikt i Namibia.

Islamister halshögg minst 50 på fotbollsplan

AFRIKA. I landet Mozambique använder en milisgrupp extremt våld mot civilbefolkningen i sina försök att utropa ett kalifat. Ägodelar beslagtas, bostäder bränns, kvinnor kidnappas och män dödas.

Två tredjedelar av svarta Afrikas befolkning och halva MENAs vill migrera

FOLKUTBYTET. Globalistiska lobbyorganisationers arbete bär frukt när allt fler människor från Afrika och Mellanöstern vill migrera till väst. De allra flesta av dessa åberopar ekonomiska skäl.

WHO erkänner: Bill Gates-finansierat vaccin orsakade polioutbrott i Afrika

HÄLSA. FN har tvingats erkänna att ett internationellt vaccinationsprogram orsakar dödliga utbrott av just den sjukdom som vaccinet var tänkt att utplåna.

Amerikanska specialtrupper nu verksamma i 22 afrikanska länder – samtidigt

UTRIKES. Medan USA kritiserar Kina och Ryssland för att lägga sig i afrikanska angelägenheter, opererar USA i hemlighet militärt på nästan halva afrikanska kontinenten.

Svart milisgrupp i USA – kan tänka sig att flytta till Afrika

USA. Ledaren för den svarta milisgruppen NFAC i USA, berättar i en ny intervju om sin dröm om en svart etnostat. Han föreslår att svarta amerikaner skulle kunna flytta tillbaka till Afrika.

Elitskola avfärdade rasistanklagelser som “faktafel” – ber nu ovillkorligen om ursäkt

STORBRITANNIEN. Dillibe Onyeama skrev i början av 70-talet en hel bok om den ”rasism” han utsatts för på den brittiska elitskolan Eton. Från att tidigare ha beskrivit anklagelserna som ”faktafel” i boken har nu skolan tvärvänt och ber om ursäkt.

Frankrike har dödat en al-Qaidaledare i norra Afrika

TERRORISM. En dödad al-Qaidaledare och en gripen IS-ledare är resultatet av två franska insatser.

Vita Pillret om mordet på Tommie Lindh

TOMMIE LINDH. Vita Pillrets senaste avsnitt – som precis släpptes – handlar bland annat om Tommie Lindh och gästas av Martin Saxlind och Anton.

Polisbrutalitet i Afrika för att hindra coronasmitta dödar långt fler än själva viruset

CORONAKRISEN. Polisbrutaliteten i Afrika har ökat kraftigt när samhällen stängts för att minska coronavirusspridning.

Testcenter för coronavirus på Elfenbenskusten demolerat av arga invånare

AFRIKA. Polis på Elfenbenskusten drabbade samman med invånare som förstörde en sjukvårdsenhet som skulle användas för att testa coronaviruspatienter.

UFO-fantast på DN spår kommande “flyktingströmmar” från Afrika orsakade av coronapandemin

CORONAKRISEN. En DN-journalist redogör i en artikel för vilka svårigheter coronapandemin utsätter olika länder på den afrikanska kontinenten för. Endast i artikelns rubrik, som talar om ”ny flyktingström”, antyds hur skribenten vill se dessa problem lösas.

Vattenbrist hotar i Zimbabwes huvudstad – huvudvattenverket avstängt

AFRIKA. Vattenbrist hotar i Zimbabwes huvudstad Harare som trots stora biståndspengar inte har råd att köpa reningskemikalier utan på måndagen tvingades stänga sitt huvudvattenverk.

Tunisien vägrar ta emot båt med flyktingar

MIGRATION. 75 migranter som vill till Tunisien hindras från att anlägga hamnen.

Libyen – del 3 av 3

LIBYEN. Johan Persson går i den här tredelade artikelserien igenom allt man behöver veta om Libyens historia. Del tre fokuserar på de fortsatta konflikterna i Libyen efter Kaddafis fall samt den politiska och demografiska situationen i grannländerna och Afrika i stort.

Ugandisk DJ dödad av pöbel – spelade för ”tråkig” musik

AFRIKA. En DJ i Uganda har blivit dödad av upprörda nattklubbsgäster. Anledningen ska ha varit att han spelade för ”tråkig” musik.

Militärkuppen i Gabon saboterad av USA

GABON. USA uppges ha intervenerat för att förhindra politisk förändring i Gabon.

Trumps råd till främlingsinvaderat Spanien: “Bygg en mur genom Sahara!”

UTRIKES. Under ett möte med den spanske kungen Filip VI samt landets utrikesminister ska USA:s president ha gett ett handfast råd om hur man kan stoppa den illegala invasionen av främlingar till landet: Genom att bygga en mur över hela Saharaöknen.

Nigeriansk man nästan ihjälslagen av uppretad folkmassa – anklagades för voodoo

UTRIKES. En man i Nigeria kom nätt och jämt undan med livet i behåll efter att ha jagats av en arg pöbel. Anledningen ska ha varit att han misstänktes för att ha förvandlat en människa till get.

Efter Trumps uttalande om ”skithålsländer” – 54 länder kräver en ursäkt

UTRIKES. I fredags ska USA:s president Donald Trump sagt att bland annat länder på Afrikas kontinent är ”skithålsländer”. Nu kräver de 54 länder som ingår i den Afrikanska unionen att Trump tar tillbaka uttalandet och ber om ursäkt.

Desperationen mot massinvandringen – Danmark skickar kondomer till Afrika

UTRIKES. För att försöka stoppa Afrikas explosionsartade folkökning och stävja massinvandringstrycket från kontinenten satsar nu Danmarks regering 11 miljoner dollar på preventivmedel till afrikanska kvinnor.

Antalet ekonomiska migranter från Afrika kan öka kraftigt

EUROPA. Den österrikiska militära underrättelsetjänsten befarar att antalet afrikanska migranter kommer öka kraftigt. Det gäller framförallt asylsökare från Nigeria, Demokratiska republiken Kongo, Sudan och Etiopien.

Skola på dagen – härbärge på natten

UGANDA. Två skolor i Kisima, Unganda, har drabbats av allvarliga hälsoproblem. Överallt i klassrummen och på skolgårdarna ligger det använda kondomer. Skolorna används av invånarna som härbärgen på natten.

USA bygger drönarbas i Afrika

AFRIKA. USA kommer att utöka sina militära operationer i nordvästra Afrika. Genom byggandet av en ny drönarbas kommer man kunna utföra fler bombningar och spionuppdrag i området som omfattar Libyen, Mali och Nigeria. Återigen anges kriget mot islamister och terrorgrupperingar som anledningen.

Zuckerbergs satellit exploderade

UTRIKES. Mark Zuckerbergs satellit har förintats i en explosion, vilket stoppar Facebook-ägarens planer på att förse afrikaner med internet.

Bögklubb i Uganda stormades av polisen

UGANDA. Tungt beväpnad polis stormade igår kväll en bögklubb i Uganda mitt under den pågående Pridefestivalen i landet. En parad i regnbågens färger planeras ändå att hållas i huvudstaden Kampala, fast på hemlig plats.

Våldtäkter på order av Burundis styrande regim

AFRIKA. Pierre Nkurunzizas regims ungdomsförbund pekas ut av Human Rights Watch (HRW) som förövarna bakom de många våldtäkter, trakasserier och misshandlar som skett mot politiska motståndare i Burundi. Denna maktskapande metod är sedan länge beprövad i Afrika.

Pedofiltradition i Afrika

AFRIKA. En HIV-positiv man vid namn Eric Aniva jobbar som en av tio sexuella ”helare” i ett område i södra Malawi. Hans jobb är att under tre dagar våldta unga flickor som fått sin första mens. Om de inte genomgår ritualen kanske deras familj och by drabbas av sjukdom och död enligt traditionen.

5 702 kvinnliga könsstympningar utförda i England senaste året

ENGLAND. I England har hälsomyndigheterna genomfört en ny undersökning som visar att över 5 700 flickor utsatts för könsstympning under året som gått. Det innebär fler än hundra i veckan.

Albinos jagas för sina kroppsdelar

AFRIKA. Tron på häxkonster och magi i Afrika har lett till att albinos angrips och stympas. Detta då det anses att personer med albinism besitter magiska krafter i sina kroppsdelar.

Vita jordbrukare på flykt från Zimbabwe inte välkomna i Australien

AUSTRALIEN. Ett äldre jordbrukarpar från Zimbabwe hotades till livet och förföljdes av myndigheter i sitt hemland och har därför sökt asyl i Australien. Trots att landet lovat ta emot 12 000 extra flyktingar har man nu avslagit parets ansökan.

Ensamkommande åtalas för transvestitmord

INRIKES. Två unga män åtalades för ett mord i Göteborg i juni i år. Offret hittades iklätt kvinnokläder och med en död orm kring halsen.

Afrikansk biskop: “Åk inte till Europa, stanna och bygg Afrika”

AFRIKA. Under det panafrikanska ungdomsmötet som nyligen hölls i Kinshasa uppmanades ungdomarna som deltog på mötet att stanna i Afrika och bygga upp fungerande länder på kontinenten.

Mugabe vill ha tillbaka de vita jordbrukarna till Zimbabwe

ZIMBABWE. Zimbabwes regering vill nu att de vita jordbrukarna ska återvända till Zimbabwe som man för 15 år sedan rensade ut från landet. Orsaken till varför man vill att de vita jordbrukarna ska återvända till landet är för att ekonomin står på knäna vilket inte var fallet då vita skötte landets jordbruk.