USA. Ledaren för den svarta milisgruppen NFAC i USA, berättar i en ny intervju om sin dröm om en svart etnostat. Han föreslår att svarta amerikaner skulle kunna flytta tillbaka till Afrika. 

Milisgruppen NFAC marscherar i Stone Mountain. Foto: Twitter

Nordfront har tidigare skrivit om när den svarta milisgruppen ”Not Fucking Around Coalition”, förkortat som NFAC, marscherade genom Stone Mountain under den amerikanska nationaldagen. Iklädda svarta kläder, skyddsvästar och maskering, samt beväpnade med automatkarbiner utmanade de alla vita att komma och bråka med dem.

Samtidigt talade milisen om att man ville ha ett eget land, enbart för svarta, där man skulle få sköta sig själva. Milisgruppens ursprung och organisation är höljt i dunkel. Många har spekulerat på sociala medier kring exakt vad det är den här grupperingen vill åstadkomma, när grupperingen bildades, hur många de är och liknande frågor.

För att reda ut en del oklarheten kring milisgruppen har deras ledare ”Grandmaster Jay”, eller John Fitzgerald Johnson som han egentligen heter, intervjuats av Russia Today.

Det finns en missuppfattning om att vi är en terroristgrupp och att vi vill döda vita människor.

Johnson berättar att NFAC bildades för att skydda de svarta amerikanerna, som enligt honom själv ”är under attack”. Han vill bland annat skydda sina svarta rasfränder från det han kallar en växande polisbrutalitet och ett orättvist rättssystem.

Milisgruppens huvudmål är ännu större än så, Johnson säger att han drömmer om en svart etnostat. Han berättar att han har kontaktat FN:s internationella domstol i Haag, för att försöka förhandla sig till ett eget land.

Jag vill att de förklarar varje svart person, som är en ättling efter den Portugisiska slavhandeln, en politisk fånge i USA. Och att de [FN] ska sanktionera USA till att välja ett av två alternativ. Det första är att ge oss vårt eget land här, så vi kan flytta dit, upprätta en regering och allt det där, säger Johnson.

Det andra alternativet kan tyckas vara ännu mer radikalt än det första, att alla svarta i USA skulle flytta tillbaka till Afrika, där de skulle upprätta ett eget land.

Mitt andra alternativ är en massutvandring till Afrika, att vi formar vårt eget öde, och bygger vår egen nation – och att vi får representation i FN som alla andra. Fyrtiofem miljoner av oss [Svarta i USA] är en nation inom en nation, så vi kan ta oss till en plats där två välvilliga länder är villiga att ge oss ett land.

Det skulle vara i Afrika, eftersom att det är därifrån vi kommer. Där bor många fler av oss, där finns resurser och där har jag redan relationer till några av ledarna för dem länderna.

Hypotetiskt vill jag ha ett område på omkring 100 miles [cirka 160 km] på varje sida, förklara det en självständig zon och bygga en infrastruktur.

Johnson berättar vidare att NFAC inte stöttar Black Lives Matter, eftersom han anser att de inte representerar ”den svarta gemenskapens känsla”. Han konstaterar vidare att Black Lives Matter inte tror på våld, det gör hans gruppering.

”Not Fucking Around Coalition” är bara för svarta, men Johnson uppmanar ändå andra raser att stötta deras kamp för en svart etnostat. Något som i praktiken kan innebära att svarta amerikaner flyttar tillbaka till Afrika.

När ett folk inte tillåts ha kunskap om sin kultur och sitt folks historia, så har de inget att vara stolta över, säger Johnson och fortsätter:

Såg ni hur stolta de [svarta amerikaner] var när de fick se filmen ”Black Panther” som bara är påhittad? Svarta längtar efter att få tillhöra någonting, vi måste ge dem någonting att tillhöra. Jag skulle hellre offra mitt liv för någonting nobelt som att befria mitt folk, än att slösa bort det genom att leva som en ynkrygg.


  • Publicerad:
    2020-07-20 14:55