HÄLSA. FN har tvingats erkänna att ett internationellt vaccinationsprogram orsakar dödliga utbrott av just den sjukdom som vaccinet var tänkt att utplåna.

Den polioskadade afrikanskan Therese har utnyttjats av UNICEF i propaganda kring den påstådda utrotningen av polio i Afrika. Skärmbild: Youtube/UNICEF.

Medan internationella organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO) regelbundet återkommande talar om att man har lyckats ”utrota polio” med vaccin, verkar det motsatta vara fallet. Vacciner mot polio har orsakat dödsfall och permanenta sjukdomstillstånd hos många unga afrikaner.

Nu tvingas WHO erkänna att så är fallet. I ett cirkulär beskriver WHO kortfattat situationen och vad man anser vara viktigt att göra för att hantera den.

De vaccin som använts och framställts av Bill Gates bolag har visat sig paralysera barn genom att de har fått i sig dödliga stammar av en patogen.

Denna läkemedelsbolagsframställda sjukdomsepidemi beror på ett vaccin mot poliovirus typ 2. Epidemin utbröt i de afrikanska länderna Tchad och Sudan.

Tjänstemän inom WHO erkänner nu att deras plan att stoppa ”vilt” polio har baktänt. De oroar sig nu för att denna nya farliga poliostam kan spridas till andra kontinenter och orsaka ytterligare dödliga utbrott runt om i världen.

Efter att ha spenderat omkring 16 miljarder dollar under 30 år för att utrota polio har internationella hälsoorgan ”av misstag” återinfört sjukdomen i Pakistan, Afghanistan och även Iran, eftersom Centralasien drabbades av en stam av polio som gett upphov till ett läkemedelsvaccin.

Samma sak har inträffat även i Indien.

Under 2019 beordrade Etiopiens regering också att 57 000 injektionsflaskor av poliovaccin av typ 2 (mOPV2) skulle förstöras efter ett liknande utbrott av vaccinorsakad polio.

Det orala poliovaccinet som är orsaken till polioepidemin har använts av Global Polio Eradication Initiative (GPEI), ett konsortium som stöds och finansieras av Bill och Melinda Gates Stiftelse.

Nya experimentvacciner testas nu i Afrika
För närvarande testas det första experimentella covid-19-vaccinet på den afrikanska befolkningen genom GAVI Vaccine Alliance, en annan organisation som finansieras av Gates stiftelse, samt av USA:s federala regering. USA:s president Donald Trump och hälsomyndighetschefen Anthony Fauci har också stora ekonomiska intressen i GAVI.

En stor omgång av vaccinförsök på människor mot covid-19 sker för tillfället i Sydafrika. Detta program drivs av universitetet i Witwatersrand i Johannesburg, vilket också är en Gates-finansierad institution.

Enligt nyhetsbyrån AP har ett nytt polioutbrott i Sudan inträffat som är direkt kopplat till den pågående epidemin i Tchad, som i sin tur beror på Bill Gates orala poliovaccin. Polioepidemin sprids också till Kamerun.

Detta rapporteras bara en vecka efter att WHO förklarat den afrikanska kontinenten fri från okontrollerat poliovirus, vid ett uttalande från WHO som sade att ”det var en otrolig och känslosam dag” att kunna deklarera polion utrotad i Afrika.

WHO sade att man hade hittat ytterligare vaccin-härledda poliofall i Sudan och att viruset också hade identifierats i miljöprover. Det finns vanligtvis många fler orapporterade fall för varje bekräftad poliopatient. Den mycket smittsamma sjukdomen kan spridas snabbt i förorenat vatten och oftast drabbar barn under 5 år.

I sällsynta fall kan det levande polioviruset i det orala vaccinet mutera till en form som kan utlösa nya utbrott, skriver AP.

I förra veckan varnade WHO för att risken för ytterligare spridning av polio som härrör från vaccinet i Centralafrika och Afrikas horn var ”hög”, och konstaterar att det finns storskaliga befolkningsrörelser i regionen.

Mer än ett dussin afrikanska länder kämpar för närvarande mot utbrott av polio som orsakas av viruset, däribland Angola, Kongo, Nigeria och Zambia.

I april rekommenderade WHO och dess partner motvilligt ett tillfälligt stopp för massvaccineringskampanjer för polio. I maj rapporterade de att 46 kampanjer för att vaccinera barn mot polio hade skjutits upp i 38 länder, främst i Afrika, på grund av coronakrisen.

Några av kampanjerna har nyligen startats om, men vårdpersonal måste vaccinera mer än 90 procent av barnen i sina ansträngningar att utrota den paralytiska sjukdomen, enligt AP.

Knapphändig information i systemmedier
Informationen om vaccinskador och sjukdomsutbrott har varit knapphändig i massmedier. Ett problem är att Bill Gates är en av de största finansiärerna av WHO, samt att han ”donerar” stora summor pengar till systemmedierna, inklusive brittiska public service BBC och samma lands tidning The Guardian.

Dessa rapporterar i sin tur dels välvilligt om hans företags- och hälsoprojekt och låter honom ofta berätta om sin verksamhet i intervjuer som är dåligt maskerade marknadsföringskampanjer för hans verksamhet.

Bill Gates bygger även egna nyhetsbolag och företag som ägnar sig åt faktakontrollerande verksamhet i syfte att för honom gynnsamma nyheter och fakta ska publiceras i stor skala, samtidigt som ogynnsamma fakta undertrycks.

En nyligen genomförd undersökning som utförs av Columbia Journalism Review (CJR) avslöjar ett antal oroande resultat som pekar på ett mångmiljarddollars-nätverk av informationskontroll och ”förvaltning av massmedienarrativ” – med Bill Gates mitt i centrum.

Gates generositet verkar ha bidragit till att främja en alltmer vänlig mediemiljö för världens mest synliga välgörenhet.

Tills i juni 2020 plöjde Bill Gates ner inte mindre än 250 miljoner dollar i stipendier till systemmediernas journalister. Detta ser ut att öka ju närmare lanseringen av coronavaccinet kommer.

Förutom BBC och The Guardian skänker Gates pengar till – bland andra – NBC, Al Jazeera, ProPublica, National Journal, Univision, Medium, Financial Times, The Atlantic, Gannett News, och franska Le Monde. Med publikationen Vox har Gates Stiftelse skrivit ”kontrakt”.

I beaktande av att Bill och Melinda Gates Stiftelse är intimt involverad med många globala aktörer inför de kommande coronavaccinerna – som GAVI, och samarbeten med Moderna, AstraZeneca, Sanofi, Pfizer, Merck, J&J, Eli Lilly, Novartis – sitter Gates på flera stolar samtidigt vilket komprometterar möjligheterna till att få en tydlig och sanningsenlig bild av bland annat sjukdomsbeskrivningar, epidemibekämpning och resultaten eller utfallet av läkemedelsindustrins kamp mot epidemier.

Bill Gates finansierar faktagranskare
Det har också avslöjats hur Gates finansierar den grupp av faktagranskare som för närvarande används av Facebook och andra sociala medieföretag – som aggressivt censurerar all information på sina plattformar som är kritisk mot Gates och läkemedelsföretag.

PolitiFact och USA Today  — som drivs av Poynter Institute respektive Gannett, vilka båda har fått pengar från Gates Foundation — har även använt sina plattformar för faktakontroll till att försvara Gates från ”falska konspirationsteorier” och ”desinformation”.

Sådan ”desinformation” som bekämpas inkluderar påståenden om att Bill och Melina Gates Stiftelse har finansiella investeringar i företag som utvecklar sjukvårdsprogram och vacciner. I själva verket visar stiftelsens hemsida och de senaste skattedeklarationerna tydligt investeringar i sådana företag, inklusive Gilead och CureVac.

Gates finansierade även 2016 en rapport från American Press Institute som sedan användes för att utveckla rapporteringsriktlinjer som ger nyhetsredaktioner anvisningar hur man upprätthåller sitt ”redaktionella oberoende från filantropiska finansiärer”, alltså riktlinjer för hur massmedier ska verka vara oberoende av filantroper som Bill Gates när de i själva verket gör sig beroende av honom i form av pengar och inflytande.

Det är sannolikt denna flerbottnade situation som gör att det har tagit så lång tid för WHO att erkänna bakslaget mot polio i Afrika och att information på internet om problemen med polioprogrammen som tidigare var mer lättillgänglig, nu i viss utsträckning har tvättats bort från internet och i sökresultaten från de sökmotorer som de flesta internetbrukare använder sig av.


  • Publicerad:
    2020-09-09 11:10