Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Våldsam sjukvårdare förlorar legitimation

Misshandlade kollega Dömdes 2018 till skyddstillsyn

Gävleborgssossar stoppar oberoende granskning av 7-årings död

Pojke nekades vård två gånger och avled av tarmvred Men sossarna som styr regionen tillåter endast att de själva granskar fallet.

Läckta vårdsamtal kostade 10 miljoner

Hade samtal på publik server Skyllde på Internetsladd i hårddisken.

Omfattande IT-problem i Region Stockholm

Hela journalsystemet är nere Ställer in all vård som inte är akut Vet inte vad problemet är eller när det är löst

Polska sjukhus sparar information om graviditeter – feminister rasar

Vill göra det lättare att hjälpa gravida Kommer använda för att stoppa illegala aborter, rasar feminister.

Södersjukhuset

Stockholms mödravård i kris – allt fler säger upp sig

Krisen eskalerar för förlossningsvården Hälften av barnmorskorna sa upp sig.

Förskriver ”covidkittet” istället för vaccin – anklagas för bruk av oprövat läkemedel

Kittet innehåller malariamedicinen hydroxyklorokin och antiparasit-medlet ivermektin Inte heller vacciner mot covid är prövade.

Karolinska skickade hem 11-åring med bruten arm

Pojken fick vänta sex timmar på akuten innan han skickades hem Armfrakturer på barn behöver inte åtgärdas direkt, menar Karolinska.

Läckt information avslöjar totalt missvisande statistik över “coronapatienter” i England

COVID. Data som The Telegraph kommit över visar att vid över hälften av alla ”sjukhusinläggningar motiverade av covid” testade patienten positivt först efter intaget.

62 läkare i upprop mot sparplan som försätter patienter i fara

VÅRDKRISEN. Ett sparpaket som förra veckan presenterades av Region Västernorrland har nu besvarats av 62 läkare i ett gemensamt brev, där man varnar för en allvarligt hotad patientsäkerhet.

Svart kirurg sparkas efter att ha tänt eld på patient – får vidlyftigt skadestånd för “rasistiskt avskedande”

STORBRITANNIEN. En kirurg med afrikanskt ursprung får sparken för att han genom att bryta mot säkerhetsregler tänt eld på en patient som erhåller svåra brännskador. Fem år senare får kirurgen motsvarande en trekvarts miljon kronor i skadestånd – för avskedandet.

Nu åtalas kirurgen Macchiarini för grov misshandel efter medicinska ingrepp

SJUKVÅRD. Paolo Macchiarinis syntetiska luftstrupar på Karolinska leder till åtal.

WHO erkänner: Bill Gates-finansierat vaccin orsakade polioutbrott i Afrika

HÄLSA. FN har tvingats erkänna att ett internationellt vaccinationsprogram orsakar dödliga utbrott av just den sjukdom som vaccinet var tänkt att utplåna.

Tvångsintagen pojke får bröst efter påtvingad östrogen-kur

USA. En 16-årig pojke utvecklar bröst efter att ha placerats på en sluten ungdomsvårdanstalt och där tvångsmedicinerats med östrogen. Läkarna har stämts.

Afrikaner ska få gratis sjukvård i Kentucky – vita måste som tidigare betala

ANTIVIT RASISM. Fattiga vita göre sig icke besvär – Kentucky ska bara bekosta de svartas sjukvård enligt ny demokratisk politik.

Kön till operationer har aldrig varit längre i Sverige

INRIKES. En överläkare och chef för Svenskt Perioperativt Register är djupt bekymrad över de växande köerna till operationer inom svensk sjukvård. Han pekar på det fysiska och psykiska lidande som de väntande utsätts för.

Corona-undersköterska stal döende patients värdesaker och pengar

MÅNGKULTUREN. Afrikanskan Elizabeth Daniels stal värdeföremål och pengar från den coronasjuka och döende Barbara Gust, skriver judiska New York Post.

Arbetsrättsexpert: Arbetsgivare kan ställas till ansvar för avsaknad av skyddskläder eller ineffektiva sådana

VÅRDEN. En arbetsgivare har ansvaret att göra allt som står i hans makt för att förhindra att anställda blir smittade under arbetstid, påpekar en arbetsrättsexpert för Svt Nyheter. Chefer och eventuellt också politiker riskerar nu hamna i domstol och kan där också fällas, menar han.

Sjukvården tvingas tillverka egen skyddsutrustning

CORONAKRISEN. I 61 procent av Sveriges kommuner har man redan brist på personlig skyddsutrustning inom äldreomsorgen och hemtjänsten. Nu ställer flera kommunala verksamheter om och hjälper till att tillverka munskydd och visir.

Två akutsjukhus i Stockholm säger upp totalt 200 tjänster

SAMHÄLLSKRISEN. Södersjukhuset och Danderyds sjukhus i Stockholm skär ned sin personal för att få ordning på ekonomin.

Rasfrämlingars HIV-behandlingar i Storbritannien lika dyrt som bröstcancervården

MÅNGKULTUREN. De skenande kostnaderna för HIV-behandlingar i Storbritannien är en allt tyngre börda för skattebetalarna.

Över 24 timmars väntetid på akuten i Norrbotten

NORRBOTTEN. På Norrbottens största sjukhus i Sunderbyn uppmanas patienter som söker hjälp på akuten att ta med proviant och läkemedel, då väntetiderna ibland övergår 24 timmar.

Läkare: Sjukvården tvingas prioritera bort patienter

SJUKVÅRDEN. I en insändare på DN Åsikt beskriver Maja Lövstrand, specialistläkare i allmänmedicin i Örebro, hur sjukvården måste prioritera bort patienter då resurserna inte längre räcker till.

81-åring död efter att ha vanvårdats av hemtjänsten

INRIKES. Den 81-årige Stig Markström i Luleå kommun vanvårdades svårt av hemtjänsten. Han var utsvulten och fick sova i egen avföring. Efter att hans dotter publicerat ett inlägg på Facebook där hon visade sin far fick han äntligen komma till ett boende, där han dog fyra dagar senare eftersom hans kropp inte längre orkade.

Cancermedicin slut och brist på många andra viktiga läkemedel i landet

SJUKVÅRD. Det råder brist på många viktiga mediciner i landet. Både öppenvård och sjukhus med svårt sjuka patienter är drabbade.

Fyra cancerpatienter dog efter lång väntetid

INRIKES. Skånes universitetssjukhus har anmält sina egna väntetider enligt Lex Maria efter att fyra cancerpatienter som fått vänta väldigt länge på vård avlidit.

Allt fler söker vård för sexleksak i stjärten – forskare kräver nu “internationell standard” för säkerhet

DEKADENS. Allt fler behöver vård för att främmande objekt har fastnat i rektum, vilket kan leda till skador och jobbiga operationer. Nu vill forskare och Swedish Standards Institute att en internationell standard tas fram för sexleksaker, så att dessa blir säkrare att använda.

Allt värre kris inom svensk sjukvård

SJUKVÅRD. Över 1 500 vårdplatser på Sveriges 23 största sjukhus står tomma vilket motsvarar nästan 10 procent tomma platser. Orsaken uppges vara att framförallt sjuksköterskor söker sig till privata kliniker och kommuner eller bemanningsföretag med bättre villkor.

Rekordlånga köer till operation

INRIKES. Läget har aldrig varit sämre i Sverige för medborgare som väntar på sin tur att bli opererad. Den så kallade ”vårdgarantin” garanterar nu endast 65 procent av medborgarna operation eller annan viktig vård i tid. Det är en fördubbling av antalet drabbade sedan 2012.

Kanada lättar på reglerna kring homosexuella blodgivare

UTRIKES. Nu lättar även Kanada på sin lagstiftning kring homosexuella blodgivare vilket ökar riskerna för smittospridning.

IS-krigare släpps in i Turkiet för sjukvård

TURKIET. Sårade jihadister från IS transporteras regelbundet över gränsen till Turkiet för vård på turkiska sjukhus. Detta avslöjar Russia Today som samlat in uppgifter från ögonvittnen. Gränsövergångarna säkerhetsställs och genomförs med hjälp av turkiska statstjänstemän.

Organisation erbjuder “EU-medborgare” gratis sjukvård

MALMÖ. ”EU-migranter” som befinner sig i Malmö kan nu räkna med gratis sjukvård när den ideella organisationen Läkare i världen, kommer färdas med en buss runt om i staden och fungera som en mobil vårdcentral.

Asylsökare bakom explosiv ökning av den multiresistenta bakterien MRSA

SKÅNE. Folkhälsomyndigheten menar nu att den ökade massinvandringen 2015 lett till en kraftig ökning av den multiresistenta bakterien MRSA.

Nu får bögar lämna blod även i USA

HÄLSA. Homosexuella män får nu lämna blod även i USA efter att landet upphävt förbudet som infördes i samband med att hiv-viruset började att spridas för över trettio år sedan.