ANTI-GLOBALISM Ett drygt år efter att den judiske ministern besökte sin knähund, och åtta månader efter att den judiska vice ministern förnedrades under sitt försök till uppläxning av den rakryggade nya ledningen – överger USA Niger.

USA har enligt amerikanska regeringskällor beslutat sig för att lämna det västafrikanska landet Niger. Man hörsammar därmed de direktiv, som man redan i somras erhöll av Nationella rådet för fäderneslandets beskydd under ledning av general Abdourahamane Tchiani.

— Premiärministern har bett oss att dra tillbaka amerikanska trupper, och vi har gått med på att göra det”, sa en hög tjänsteman i utrikesdepartementet till The Washington Post i en intervju.

Tillbakadragandet innebär bland annat att uppskattningsvis ca 1000 amerikanska soldater nu får åka hem, samt att den av USA till en kostnad av 110 000 000 dollar konstruerade flygbasen i ökenstaden Agadez överges.

Bakgrund: Snart ett år av uppvisad ståndaktighet

Ett drygt år har gått sedan USA:s judiske utrikesminister Anthony Blinken besökte Niger för att visa sitt stöd för landets dåvarande president, globalist-marionetten Mohamed Bazoum – ett besök som i ett något längre perspektiv förfelade sitt syfte.

I en statskupp i slutet av juli avsattes Bazoum av en militärjunta kallad Nationella rådet för fäderneslandets beskydd under ledning av general Tchiani, tidigare chef för det nigeriska presidentgardet. Landets nya ledning har sedan sitt tillträde konsekvent fört en kompromisslös, orädd, nationell och anti-globalistisk politik i det egna folkets intresse.

En av de tidigaste åtgärderna som landets nya ledning vidtog var att utvisa Frankrikes, Tysklands och Nigerias ambassadörer i landet med hänvisning till att var och en av dessa ”begått handlingar som strider mot Nigers intressen”.

Efter statskuppen hotade globala intressen via en grupp västafrikanska stater kallade ECOWAS (Economic Community of West African States) med en militär intervention syftande till att återinsätta den förre globalist-vänlige presidenten Bazouma vid makten. Dock fann man det snart bäst att avstå. På grund av det starka folkliga stödet i Niger för presidenten och det nationella rådet, kunde en grupp kallad Frivilliga för Nigers försvar bestående av civila på kort tid organisera en sällan skådad massmobilisering av frivilliga beredda att ta till vapen.

”Lägg pengarna på Nulands bantningskur!"

Uppmaningar från USA kombinerade med hot har av Nigers nya ledning bemötts med kallsinne. Ett exempel är befallningen till det afrikanska landet om att ”normalisera” sina relationer med Israel, något som president Tchiani inte tyckte var en bra idé. När den amerikanska stormakten skickade dit sin vice utrikesminister, den ökända globalist-judinnan Victoria Nuland, för uppläxning, hot om indraget stöd och lockelser om mer pengar, föreslog president Tchiani välvilligt att USA skulle ”spara sina slantar till ett viktminisknings-program åt den vice utrikesministern”. En för ovanlighetens skull ställd Nuland kunde efter besöket bara konstatera att ”de var väldigt tydliga med hur de vill fortsätta” och beklaga att ”samtalet var extremt uppriktigt och stundtals svårt”.

Ett sista misslyckat försök

För endast några dagar sedan rapporterades det om febrila ansträngningar från USA:s sida att få Nigers nuvarande juntaledare Ali Mahaman Lamine Zeine att vika sig för amerikanska krav på landet.

I västliga manistream-medier skildras det amerikanska tillbakadragandet som en seger, inte för Nigers folk – utan för Ryssland, ”som ökat sin närvaro i regionen”.