UTRIKES. USA:s president Donald Trump varnar nu de stora spelarna inom sociala medier att vara försiktiga med att censurera användare med högeråsikter.

USA:s president Donald Trump varnar på Twitter de stora företagen inom sociala medier om att de ska vara försiktiga med att censurera användare med högeråsikter.

Exempelvis har Facebook länge stängt av nationalister på godtyckliga grunder medan Youtube hårdcensurerar krafter som Nordiska motståndsrörelsen, något som på senare tid även drabbat mer ljumna alternativ. Twitter, den plattform Trump själv använder, både stänger av användare och använder en metod som kallas ”shadowbanning”, som är avsedd att minska användares exponering.

Presidenten menar även att Google riggar sökresultat, så att användare i högre utsträckning får träffar från vänstertidningar, medan konservativa medier undertrycks.

— Google och andra undertrycker konservativa röster och döljer positiv information och nyheter. De kontrollerar vad vi får se och vad vi inte får se. Det här är en mycket allvarlig situation som kommer att tas itu med, meddelar Trump på Twitter.

Källa:
Trump till Facebook och Google: ”Var försiktiga”


  • Publicerad:
    2018-08-29 22:10