JUDISK MAKT. Tysklands utrikesdepartement lägger sig i den brasilianska inrikespolitiken och sprider propaganda om ”Förintelsen” för att motverka påstådd högerextremism.

I den pågående presidentvalskampanjen i Brasilien leder den före detta yrkesmilitären och högerpolitikern Jair Bolsonaro stort över vänsterns huvudkandidat Fernando Haddad. Efter den våldsamma knivattacken som Bolsonaro utsattes för den 6 september har hans försprång ökat ytterligare.

Det stora folkliga stödet för Bolsonaro har fått Tysklands utrikesdepartement att tala om att en högerextrem våg sköljer över Brasilien. I synnerhet upprörs den tyska regeringen över att många anhängare till Bolsonaro på sociala medier anser att nationalsocialismen var en vänsterrörelse och att ”Förintelsen” aldrig har ägt rum.

Detta har föranlett att det tyska utrikesdepartementet nu blandat sig i den brasilianska valrörelsen genom att sprida en officiell video på portugisiska där man förtydligar att nazismen är en högerextrem ideologi och att det i Tyskland är förbjudet att hävda att Förintelsen aldrig har ägt rum.

”Förintelsen är historisk fakta med bevis och vittnen som går att finna på många platser i Europa”, får man bland annat veta i propagandavideon, som visar bilder från Auschwitz och berättar att det i den tyska grundskolan är obligatoriskt att studera nazismens konsekvenser.

— Vi måste motsätta oss högerextremismen. Den går inte att ignorera utan vi måste stå upp mot nynazism och antisemitism, slog Tysklands utrikesminister Heiko Mass fast efter kravallerna i Chemnitz i slutet av augusti.

De mörka krafter som har tvingat hela västvärlden till moralisk och politisk underkastelse genom Förintelsedogmen fortsätter alltså nu sitt propagandatåg till andra delar av världen.

Att Bolsonaros högeranhängare inte har någon anknytning till nationalsocialismen, utan istället okunnigt kallar sina fiender i arbetarpartiet för nazister och likställer Brasiliens före detta vänsterpresident Lula da Silva med Adolf Hitler, kan vara ett resultat av att historieundervisningen inte prioriteras i brasilianska skolor.

Källa:
Tyska ambassaden i Brasilien sprider video om Förintelsen


  • Publicerad:
    2018-09-18 11:50