INRIKES. Hédi Fried ska nu skriva en barnbok om sina upplevelser från ”Förintelsen”. Boken kommer att rikta sig till barn från sex år och uppåt.

Hédi Fried.

Den ökända så kallade Förintelse-överlevaren Hédi Fried ska nu skriva en barnbok om sina upplevelser från ”Förintelsen”.

Boken, som kommer att gå under namnet ”Historien om Bodri”, ska göras tillsammans med författaren Stina Wirsén som har skrivit och illustrerat bilderna till ”Vem”-böckerna.

Wirsén säger att den nya boken kommer att vara en högläsningsbok som riktar sig till barn från sex år och uppåt.

— Vi har valt att göra en bok för ganska små barn om detta fruktansvärt tunga ämne. Det var Hédis egen idé att utgå från vänskapen med hennes hund. Det blir mer barnnära på det sättet och lättare för barn att identifiera sig med historien, säger Wirsén.

Boken ska bland annat att handla om Frieds tid i de fiktiva ”Förintelselägren”, och Adolf Hitler kommer att finnas med i både text och bild.

Wirsén säger vidare att det var Frieds idé att skriva den här boken och att hon inte kunde säga nej till att assistera. Hon tycker vidare att det är de vuxnas ”skyldighet” att berätta historierna om ”Förintelsen” för alla barn.

Källa:
Hédi Fried gör barnbok om Förintelsen


  • Publicerad:
    2018-09-08 19:05