INDOKTRINERING. Som i ett led att ytterligare stärka den judiska mytologin om den så kallade förintelsen utdelas nu en bok som skrivits av den ökända ”överlevaren” Hédi Fried till landets niondeklassare. Cirka 100 000 exemplar av ”Frågor jag fått om Förintelsen” kommer att delas ut under nästa vecka.


Hédi Fried berättar om boken ”Frågor jag fått om Förintelsen” i samband med att hon nominerades till Augustpriset 2017.

Det är den orwellianska myndigheten ”Forum för levande historia” som ligger bakom boken som nu ska distribueras till samtliga landets niondeklassare för att ”öka kunskapen” om det påhittade folkmordet på sex miljoner judar under andra världskriget, rapporterar Fria Tider.

Även en ”lärarhandling” har tagits fram för att underlätta indoktrineringen av barnen.

Bakom projektet att dela ut Hédi Frieds ”Frågor jag fått om Förintelsen” står förutom Forum för levande historia även företaget Axel Johnson och bokförlaget Natur & Kultur.

— I dag blåser vindar i Europa som gör att vi på Axel Johnson är än mer övertygade om vikten av att vara en positiv förändringskraft i samhället. För våra kommande generationers skull vill hjälpa till att bryta den okunskap som vi tror ligger bakom dessa vindar. Det som Hédi upplevt får inte glömmas bort, säger Axel Johnsons styrelseordförande, Caroline Berg, i ett uttalande.

— Vi måste dagligen kämpa för demokratin, och skolan är den absolut viktigaste platsen i denna kamp. Eleverna får ett bra verktyg genom att läsa min bok, där de kan se samtiden reflekterad i historien, säger Fried om att hennes bok nu ska distribueras till landets högstadieskolor.

Fria Tider uppmärksammar även att Hédi Fried har uttalat sig specifikt mot såväl Sverigedemokraterna som Nordiska motståndsrörelsen.

”För några år sedan upprördes jag över att Sverigedemokraterna fick sprida sitt budskap i Almedalen. I år marscherade NMR där … Nazisterna på trettiotalet lyckades vartefter få stöd av olika samhällsklasser, som trodde sig kunna styra dem efter makttillträdet. Samma sak kan lätt hända idag, när Sverigedemokraternas väljare ökar, och NMR har tillåtelse att marschera i Almedalen”, skrev Hédi Fried i en artikel på SVT förra sommaren.

Att ”öka kunskapen” om ”Förintelsen”, framförallt hos landets unga, har varit ett huvudtema när makteliten har diskuterat hur man ska stoppa Nordiska motståndsrörelsens framfart. Tanken är att om fler tror på det påhittade folkmordet så kan man lättare försöka koppla det till Motståndsrörelsen och därmed sakta ner organisationens tillväxt.

Källa:
Alla niondeklassare får bok om Förintelsen


  • Publicerad:
    2018-08-12 11:20