BERLIN. Den organisation i New York som hanterar skadeståndskrav för judars räkning som ”kompensation” för ”förintelsen” inkasserar ytterligare 776 666 000 kr. Samtidigt som de äldre ”förintelseöverlevarna” blir allt färre, utökas rättigheterna för deras barn att få ”kompensation”.

Konferensen för materiella krav på Tyskland är den New York-baserade organisation som hanterar skadeståndskrav på Tyskland efter andra världskriget. Pengarna påstås gå för att finansiera sociala hjälpprogram för ”förintelseöverlevare”.

Skadeståndskravskonferensens förhandlare, juden Greg Schneider, sade i tisdags att överenskommelsen innebär att förintelseöverlevarna som nu blir allt äldre och skröpligare under nästa år kommer att få 480 miljoner euro, eller nästan 5 miljarder kronor, att hjälpa dessa äldre judar med.

— Dessa äldre hjältar förtjänar det erkännande som ökade betalningar och välbehövliga tjänster kommer att förmedla, sade Schneider.

Tyskland går dessutom med på att öka pensionerna till 55 000 ”förintelseöverlevare” i centrala och östra Europa, och utöka behörigheterna för barn till överlevare att erhålla kompensation.

Konferensen för skadeståndskrav genomför kontinuerliga förhandlingar för att allt fler människor ska bli berättigade kompensation för ”förintelsen”. Sedan 1952 har Tyskland tvingats betala mer än 70 miljarder dollar, drygt 621 miljarder kronor, rapporterar AP.

Källa:
Germany agrees to $88 million more for Holocaust survivors


  • Publicerad:
    2018-07-14 09:30