”FÖRINTELSEN”. Den judiska lobbygruppen ”Claims Conference” har lyckats pressa den tyska förbundsstaten på ytterligare 600 miljoner dollar. Pengar som sägs vara till för att ge ”förintelseöverlevare” ett ”värdigt liv”.

koncentrationsläger

Förutom ”vallfärder” till före detta arbetsläger i Polen är ekonomiska kompensationer en viktig del i ”förintelse”-myten.

”Claims Conference” är en förkortning för organisationen Conference on Jewish Material Claims Against Germany, vars syfte är att pressa Tyskland och andra länder på pengar som ska gå till ”förintelseöverlevare”.

Organisationen har stående förhandling med den tyska förbundsstaten varje år och detta år gick tydligen förhandlingarna bättre än vanligt. Tyskland har nämligen lovat att betala ut motsvarande 600 miljoner dollar till diverse judiska ”förintelseöverlevare” ute i världen. 200 miljoner ska betalas ut fram till 2017 och 400 miljoner under 2018.

Från Claims Conference sida har förhandlingarna letts av juden Stuart Eizenstat, som tidigare var USA:s ambassadör i EU. Han säger sig vara mycket nöjd med den tyska regeringen.

— Vi berömmer Tysklands regering för att de erkänner sin fortsatta plikt gentemot förintelsens överlevare, 70 år efter befrielsen, säger Eizenstat och fortsätter:

— Förintelseöverlevare, nu i sina sista år, ska känna av vårt totala engagemang för att försäkra att de får leva i värdighet, med all hjälp de behöver.

Exakt vem som är ”förintelseöverlevare” är inte helt klart, men det brukar räcka att man varit jude och levt i Tyskland, eller i ett land ockuperat av Tyskland, under Adolf Hitlers regeringstid, från och med 30 januari 1933.

Källor:
Germany to provide additional $600 million for Holocaust survivors
Claims Conference (Wikipedia)
Förintelseöverlevare (Metapedia)


  • Publicerad:
    2016-07-10 08:30