VALÅR. I en intervju med tidningen Journalisten så uttrycker SVT:s vd Hanna Stjärne en vilja att censurera internet inför valet 2018.

Sveriges Televisions vd Hanna Stjärne.

Hanna Stjärne, vd för SVT, säger i en intervju att hon vill se en censur av de sociala medierna inför valet 2018.

— Digitaliseringen och internationaliseringen – två starka krafter som påverkar hela samhället och inte minst mediebranschen. Snart är det 1,5 miljoner svenskar som bara tar del av SVT online, som aldrig slår på den traditionella TV-apparaten. Vi kommer att se den utvecklingen intensifieras under nästa år. I takt med till exempel Netflix snabba expansion tror jag att publiken kommer att längta efter ännu fler svenska berättelser, säger hon till tidningen Journalisten.

Enligt Stjärne måste jättar som bland annat Facebook kraftigt begränsa tillgången till information som ifrågasätter SVT:s mångkulturvurmande propaganda. Hon menar även att censuren är ett måste för att undvika ”desinformation” och ”propaganda”.

Liknande censur existerar redan i länder som Tyskland och Kina.

— En riktigt skarp valbevakning av SVT och övriga seriösa medier där vi lyckas vända och vrida på de frågor som verkligen engagerar, oavsett var i Sverige du bor. Med berättelser och perspektiv från hela landet. Jag önskar också att de globala jättar (Facebook och Google tex), som kommit att dominera den svenska mediemarknaden, förstår vilket ansvar de har för samhället och demokratin och börjar agera därefter, fortsätter hon.

Källa:
”Jag önskar en skarp valbevakning av SVT”


  • Publicerad:
    2018-01-03 16:45