JUDISK MAKT. Facebook och Israel har möten för att diskutera hur man bäst censurerar Israel-kritik.

Facebook, som styrs av den judiske globalisten Mark Zuckerberg, har haft möten med den israeliska regeringen om att stänga ner konton som kritiserar Israel. Detta skriver tidningen The Intercept.

Det var i september förra året som Facebooks representanter hade möte med israeliska regeringspersoner – däribland justitieministern Ayelet Shaked. Nordfront har tidigare skrivit om Shaked, som förutom att vara extremt bosättarvänlig också uppmanat till folkmord på palestinska kvinnor.

Under mötet ska Israel och Facebook ha kommit överens om att tysta och stänga ner konton för palestinier som kritiserar den illegala bosättningen. Shaked har själv uppgett att Israel skickat 158 förfrågningar till Facebook om att ta bort konton med ”uppvigande” innehåll och att det lett till önskat resultat i 95 procent av fallen.

Konton som tagits bort tillhör främst palestinska aktivister och palestinska nyhetskällor. En annan studie visar att 96 procent av palestinierna besöker Facebook för att följa nyheterna, varför censuren av palestinska nyheter lett till att Israel och Facebook bestämmer innehållet åt dem.

Som The Intercept påpekar har Facebook inte tagit bort konton som uppmanar till folkmord på palestinier. Enligt en undersökning från 2015 har det skett en 20-procentig ökning av våldsuppvigling från människor av judisk härkomst på sociala medier. Enligt undersökningen rör det sig om 122 000 användare som uppviglat till våld mot framförallt palestinier med ord som ”mörda”, ”döda” och ”bränn”.

Källa:
Facebook Says It Is Deleting Accounts at the Direction of the U.S. and Israeli Governments


  • Publicerad:
    2017-12-31 13:50