UTRIKES. De grupper som just nu demonstrerar mot den antisionistiska regimen i Iran lyckoönskas av Israels underrättelseminister.

Upprorsmakare härjar just nu i Iran, med välsignelser från Israels regering.

Förbrytarstaten Israels underrättelseminister döljer inte det faktum att landet återigen försöker destabilisera Mellanöstern och närliggande områden. Under måndagen önskade landets underrättelseminister Israel Katz de upprorsmakarna som under den senaste tiden demonstrerat runtom i Iran all lycka.

— Jag kan bara önskar det iranska folket lycka i sin kamp för frihet och demokrati, sade Katz under en intervju och fortsatte.

— Om folket lyckas få frihet och demokrati kommer en stor del av hoten mot Israel och regionen i stort att försvinna.

Katz sparade inte heller på att använda hotfull och hånande retorik mot Iran. Bland annat sade han att landets ”mördande regim” inte kommer att existera om 25 år, samtidigt som han lade till att ”staten Israel kommer att existera för evigt”.

Uttalandena kommer efter att oroligheter med demonstrationer och upplopp blossat upp runt om i Iran under de senaste dagarna, som är de största som landet har erfarit sedan år 2009. Från Irans håll menar man att upprorsmännen består av extremister och provokatörer från utländska säkerhetstjänster, ungefär som det har sett ut i andra länder i Mellanöstern som drabbats av liknande oroligheter.

Källa:
Israeli intel minister wishes Iranian rioters ‘success’ as violent unrest grips country


  • Publicerad:
    2018-01-01 19:00