UTRIKES. Efter att de regeringskritiska protester, stödda av USA och Israel, som drabbade Iran runt nyår lagt sig har landet nu bestämt sig för att hindra västinflytandet hos landets unga – genom att förbjuda engelskaundervisning.

Irans grundskoleelever kommer inte längre att utbildas i engelska. Därmed hoppas Iran försvåra att subversiv och sionistisk propaganda från USA får ett fäste hos folket.

Antisionistiska Iran drabbades kring och efter nyår av ett par dagars stundtals våldsamma – men små – protester mot landets nuvarande regering. Iran anklagade de öppet fientligt inställda nationerna USA, Israel och Saudiarabien för att ha planerat och finansierat protesterna, som innan de ebbade ut ledde till 22 döda och 1 000 gripna. Under söndagen meddelade så specialstyrkan Revolutionsgardet att protesterna var över.

Som ett möjligt försvar mot framtida sionistiska försök till regimskifte har nu landets utbildningsväsende bestämt sig för att hindra den judisk-amerikaniserade liberala kulturinvasionen som sköljer över Iran liksom alla andra länder – genom att förbjuda engelskaundervisning i grundskolor.

Landets högste politiske och religiöse ledare, ayatolla Ali Khamenei, har tidigare kritiserat amerikaniseringen av den iranska ungdomen:

— Det handlar inte om motstånd mot att lära sig ett nytt språk, utan det här rör sig om främjandet av en utländsk kultur i landet och bland barn och ungdomar, sa Khamenei som fortsatte:

— Västerländska tänkare har gång på gång sagt att istället för 1800-talets koloniala expansion hade det bästa och billigaste sättet varit inpräglandet av ett tankesätt och en kultur bland ungdomen samt att träna experter och eliter som kan agera som det dominerande systemets soldater.

Källor:
Iran bans English in primary schools after calls to end Western ‘cultural invasion’
Iran ready to have social media back on track, ponders clemency for rioters as protests subside


  • Publicerad:
    2018-01-08 23:30